Featured Image

5 TIPS til en skummelt koselig Halloween

Nå som Halloween nærmer seg er det lurt å planlegge litt. På selve dagen blir det gjerne litt travelt med kostymer som skal på og ansikt som skal males. Etter 25 år med barn i huset og feiring av Halloween, har jeg lyst til å dele noen enkle tips med dere.

  1. Kjøp inn det du trenger i god tid og pynt bordet sammen kvelden i forveien. Lag gjerne sort og oransje som tema på både duk, servietter, mat og drikke. Det er bare å bruke fantasien. Du kan gjerne pynte med fargerikt oransje løv fra trærne også nå som det er høst. I år bruker jeg bare en liten pose papirfigurer, resten er til å spise opp.
  2. Pynt bordet med mat som skal spises, så slipper du å gå til innkjøp av så mye dekor. Halloweenpynten skal tross alt bare frem en dag i året. Fyll opp glass med isbiter og sett oransje og sorte sugerør i glassene. Fyller du dem opp med oransje appelsinjuice eller mangoappelsinsmoothie, så får du fulle glass bare av en desiliter. Tørstedrikk er vann eller kullsyrevann. Ha knaskegulerøtter i flere glass sammen med en skål rømmedip. I glasskrukker kan du også ha oransje paprikapotetgull og du kan strø noen flak utover duken som dekor. Tegn gresskarmotiv på klementiner med en sort sprittusj – barna elsker å hjelpe til med kreative ansikt. Skjær gjerne også opp båter med oransje cantaloupemelon. Litt god spekeskinke på melonfatet er godt selv om skinken ikke akkurat er oransje.
  3. Kjøp smågodt, men begrens mengden og velg heller litt bedre kvalitet. Ha noen få godteribiter i flere små glass som kan bli en del av dekoren på bordet. Har du litt godteri i ei stor skål, så ser det mye mindre ut. Det er helt greit at det blir tomt.
  4. Til barna som ringer på døren kjøper jeg kjærlighet på pinne og små sjokoladeplater. Med en kjærlighet kan du kose deg leeeeenge med litt. Den lille sjokoladeplaten er også pakket i papir, noe som gjør det litt mer hygienisk at mange glade barnehender forsyner seg fra godterikrukken.
  5. Gresskaret har to funksjoner. Jeg renser det for gresskarkjøtt og lar barna lage Halloweenlykt av skallet. Lykta setter vi på trappa og tenner lys i den når det blir mørkt. Gresskarkjøttet tilbereder jeg en spicy gulrot-og gresskarsuppe av, som jeg serverer som sen middag når barna kommer hjem fra sin ”knask-eller-knep”-runde. Godteriet barna har fått på runden sin koser de seg så med etter middag.

Med ønske om en koselig Halloween med både skrekk og nytelse

Klem fra Berit

 

Foto: Burnaby Now