Featured Image

Pinnekjøtt sousvide med kålrotstappe

 

 

Reklame/ Pinnekjøtt er en flott juletradisjon. Med denne lille sousvidestaven fra Wilfa, lager kjøttet seg selv med perfekte, mørte og smaksrikt resultat hver gang. Med sousvidestav slipper du å følge med at pinnekjøttet ikke damper tørt. Kjøttet blir mye mørere, det er derfor gode kjøkken på restauranter bruker denne metoden. 

Pinnekjøtt sousvide:

Jeg beregner 300-450 g pinnekjøtt og like mye kålrotstappe per person. Skal du servere poteter til, så beregn 2-3 mandelpoteter til hver. Når du langkoker sousvide holder kjøttet bedre på fuktigheten sin, slik at det blir et saftigere og mørere resultat. Det betyr at det blir mindre kraft til sky. Kjøp med litt kraft fra butikken, eller smelt litt Rørossmør (evt. klaret smør) i en kasserolle og tilsett det lille av kraft som danner seg i sousvideposene.

Vann ut pinnekjøttet i 24-36 t før du skal bruke pinnekjøttet. Les på pakken i forhold til tid for utvanning. Produsenten har ofte laget en anbefalt bløtleggingstid ut ifra hvor salt akkurat denne type pinnekjøtt er. Skift vann en gang i løpet av utvanningen. Hell av vannet. Fyll vakuumeringsposene med pinnekjøtt og vakuumer. Avhengig av posenes størrelse, og mengden du skal dampe, kan det hende du må fylle flere poser.

Fyll vann i en stor kjele. Skru festet til sousvidestaven fast i siden av kasserollen. Sett staven på 57gC og timeren på 3-5 timer. Pinnekjøttet blir mørere dess lenger det får trekke. Skal du på tur, kan du bare la det trekke noe lenger om du vil. Det er en smakssak om du vil legge pinnekjøttet lett under grillen (5 min) før servering, jeg elsker den sprøheten du da får. Server pinnekjøttet med kålrotstappe, evt. sky av pinnekjøttet og pynt med litt frisk timian.

Sky:

2,5 dl kraft

1 ts, strøken Johannesbrødkjernemel (evt Maizena eller potetmel)

Ha kraft av pinnekjøtt i en kasserolle. Sikt Johannesbrødkjernemelet i kraften under omrøring. Varm til skyen tykner litt.

Kålrotstappe:

  • 1 liten kålrot (ca.600g)
  • 2 små gulrøtter (ca 150g)
  • ½ liten søtpotet (ca. 150g )
  • ½ dl fløte/kraft/sky
  • Havsalt og pepper etter smak

Skrell og del opp grønnsakene. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet. Tilsett smør (klaret smør) og fløte (kraft eller sky). Smak til med havsalt (ca.1 ts) og sorte kvernet pepper.

Bruk koden SVIDEB21 og få 40% rabatt på sous vide HER