Asiatisk reinsdyrskav eller finnbiff
Reinsdyrskav eller finnbiff er et festmåltid som er veldig enkelt å tilberede. Finnbiff er et godt middagstips når du har mange gjester. Her får du en kjempegod smaksvri på den tradisjonelle retten; asiatisk reinsdyrskav med ekstra grønnsaker. Dette er en rett som er enkelt og rask å lage, og som egner seg like godt til hverdags som til fest!
Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Prøv også:
Ingredienser
Porsjoner:
Asiatisk reinsdyrskav med ekstra grønt
- 300 g reinsdyrskav
- 1 ss smør
- 2 ss sesamfrø
- 1 løk, i båter
- 200 g friske rosenkål, delt i to
- 4 stilker grønnkål
- 1 boks hermetiske linser
- 4 dl oksekraft
- 4 ss soyasaus
- 1 dl grovhakkede nøtter (kan ristes i tørr panne for ekstra smak)
- Nykvernet sort pepper
Slik gjør du
Asiatisk reinsdyrskav med ekstra grønt
- Stek reinsdyrskaven i smør på høy varme til den er gyllen.
- Ha i sesamfrø og stek i 20 sekunder til. Ha den stekte reinsdyrskaven over i en bolle.
- Stek løk, rosenkål og grønnkål i samme panne i 2-3 minutter.
- Ha i reinsdyrskaven, linser og kraft. Kok opp. Her kan du koke inn hvis du ønsker en lit tykkere gryte.
- Smak til med soyasaus og pepper. Strø over grovhakkede nøtter før servering.
Tips: Du kan også erstatte linsene med byggryn.