Asiatisk reinsdyrskav

med ekstra grønt for bedre smak og flere gode byggeklosser

Asiatisk reinsdyrskav eller finnbiff 

Reinsdyrskav eller finnbiff er et festmåltid som er veldig enkelt å tilberede. Finnbiff er et godt middagstips når du har mange gjester. Her får du en kjempegod smaksvri på den tradisjonelle retten; asiatisk reinsdyrskav med ekstra grønnsaker. Dette er en rett som er enkelt og rask å lage, og som egner seg like godt til hverdags som til fest!

Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Prøv også:

Ingredienser

Porsjoner:

 Asiatisk reinsdyrskav med ekstra grønt 

  • 300 g reinsdyrskav
  • 1 ss smør
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 løk, i båter 
  • 200 g friske rosenkål, delt i to 
  • 4 stilker grønnkål 
  • 1 boks hermetiske linser 
  • 4 dl oksekraft
  • 4 ss soyasaus
  • 1 dl grovhakkede nøtter (kan ristes i tørr panne for ekstra smak) 
  • Nykvernet sort pepper 

Slik gjør du

 Asiatisk reinsdyrskav med ekstra grønt 

  1. Stek reinsdyrskaven i smør på høy varme til den er gyllen.
  2. Ha i sesamfrø og stek i 20 sekunder til. Ha den stekte reinsdyrskaven over i en bolle.
  3. Stek løk, rosenkål og grønnkål i samme panne i 2-3 minutter.
  4. Ha i reinsdyrskaven, linser og kraft. Kok opp. Her kan du koke inn hvis du ønsker en lit tykkere gryte.
  5. Smak til med soyasaus og pepper. Strø over grovhakkede nøtter før servering.
    Tips: Du kan også erstatte linsene med byggryn.