Bakte gulrøtter er aldeles nydelig, enten du serverer det som tilbehør eller som ledd i en plantebasert hovedrett. Prøv med tranebær eller med tyttebær alt etter hva du har tilgang på.
- Regnbuesalat à la Berit
- Regnbueiskrem
- Les blogginnlegget “Spis en regnbue”
Ingredienser
Bakte gulrøtter med timian og tranebær
- 500 g små gulrøtter, skrubbet
- 100 g friske tranebær (eller tin frosne tranebær/tyttebær)
- 4 ss øko lønnesirup/Cocosasirup
- zest av ½ øko appelsin
- 0.5 dl extra virgin olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- ½ rød chili uten frø
- 0.5 ts havsalt
- frisk timian
- sort pepper
- 20 g mandelflak
Slik gjør du
Bakte gulrøtter med timian og tranebær
- Forvarm ovnen til 175 gC
- Kle en stekeplate med bakepapir.
- Del gulrøttene i to på langs og legg dem på bakepapiret. Tørk dem med kjøkkenpapir om de er våte. Spar litt gulrotgress på toppen av guleroten om du lager retten når gulrøtter er i sesong.
- Ha olivenolje, 2 ss lønnesirup/Cocosasirup, grovhakket chili, hvitløk og havsalt i en liten bolle og kjør ingrediensene sammen til en jevn paste med stavmikser. Smør så pasten på gulrøttene.
- Ha tranebærene, 2 ss lønnesirup/Cocosasirup og appelsinzest i en ildfast skål og sett den på stekeplaten sammen med gulrøttene.
- Stekes midt i ovnen på 175gC varmluft i 30-35 minutter til gulrøttene er møre.
- Imens rister du mandelflakene lett i en tørr panne til de blir gylne.
- Legg gulrøttene over på et serveringsfat, ha tranebær, blader av frisk timian og ristede mandelflak over.