Bakte gulrøtter med timian og tranebær

Bakte gulrøtter Berit Nordtrand
Nydelig rett som kan nytes som tilbehør eller som ledd i en plantebasert hovedrett

Bakte gulrøtter er aldeles nydelig, enten du serverer det som tilbehør eller som ledd i en plantebasert hovedrett. Prøv med tranebær eller med tyttebær alt etter hva du har tilgang på.

Ingredienser

Bakte gulrøtter med timian og tranebær

  • 500 g små gulrøtter, skrubbet
  • 100 g friske tranebær (eller tin frosne tranebær/tyttebær)
  • 4 ss øko lønnesirup/Cocosasirup
  • zest av ½ øko appelsin
  • 0.5 dl extra virgin olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ rød chili uten frø
  • 0.5 ts havsalt
  • frisk timian
  • sort pepper
  • 20 g mandelflak

Slik gjør du

Bakte gulrøtter med timian og tranebær

  1. Forvarm ovnen til 175 gC
  2. Kle en stekeplate med bakepapir.
  3. Del gulrøttene i to på langs og legg dem på bakepapiret. Tørk dem med kjøkkenpapir om de er våte. Spar litt gulrotgress på toppen av guleroten om du lager retten når gulrøtter er i sesong.
  4. Ha olivenolje, 2 ss lønnesirup/Cocosasirup, grovhakket chili, hvitløk og havsalt i en liten bolle og kjør ingrediensene sammen til en jevn paste med stavmikser. Smør så pasten på gulrøttene.
  5. Ha tranebærene, 2 ss lønnesirup/Cocosasirup og appelsinzest i en ildfast skål og sett den på stekeplaten sammen med gulrøttene.
  6. Stekes midt i ovnen på 175gC varmluft i 30-35 minutter til gulrøttene er møre.
  7. Imens rister du mandelflakene lett i en tørr panne til de blir gylne.
  8. Legg gulrøttene over på et serveringsfat, ha tranebær, blader av frisk timian og ristede mandelflak over.