Berits glutenfrie pepperkaker

Berits glutenfrie pepperkaker
Enkle å lage, knasende sprø og knallgod på smak!

Disse pepperkakene ble helt utrolig gode! De var enkle å bake ut og ble knasende sprø. Baker du en boks glutenfrie pepperkakehjerter, og har en plate mørk sjokolade på lur, så smelter du sjokoladen og dekorerer kjeks når du får julegjester på besøk.

Tar du en Omstart30 så er denne oppskriften perfekt for deg ettersom oppskriften er både fri for gluten og melk.

TIPS: jeg bakte disse i to omganger og testet både Helios lyse og Helios mørke, glutenfrie melblanding. Begge blandingene gav perfekt resultat.

Prøv også disse Omstart30-vennlige oppskriftene:

Kunne DU tenke deg en Omstart30?

Parker badevekta, glem kaloritelling og sulteforing. Oppnå betydelig bedre livskvalitet med god mat som medisin. I høst kjører vi i gang kurset “Omstart30 med Berit Nordstrand” som tar deg gjennom boka og metoden, som veileder deg med video og livesendinger, som byr på nydelige matretter og hjelper deg til å lykkes. Kurset følger den populære boka og metoden, bestselgeren «Omstart30». Les mer her

Ingredienser

Berits glutenfrie pepperkaker

  • 150 g Cocosa Extra Virgin
  • 1 dl kokosblomstsukker
  • 1 dl honning
  • 1 ss kanel
  • 1 ss malt ingefær
  • 1.5 ts malt kryddernellik
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 egg (evt. glutenfri eggerstatning/Egg Replacer fra helsekost)
  • 7 dl  fin glutenfri melblanding

Slik gjør du

Berits glutenfrie pepperkaker

  1. Smelt kokosfettet i en kjele på svak varme, sammen med kokossukker, honning og krydder. Avkjøl blandingen.
  2. Rør inn ett egg om gangen og deretter 6 dl glutenfritt mel. 1 dl trengs til utbaking.
  3. La deigen hvile i kjøleskapet en times tid (eller over natten om du vil bryte ned alt av antinæringsstoffer). Deigen er smidigst til å bake ut etter bare en time i kjøleskapet. Står den kaldt over natten, må du temperere den før du skal kjevle.
  4. Kjevle ut deigen og trykk ut pepperkaker med passe store pepperkakeformer.
  5. Stekes på 200 grader i ca 5-7 minutter, avhengig av tykkelsen på kjeksene. Mine kjeks var vel ca.2 med mer og stekte i 7 min.
    Pynt med smeltet mørk sjokolade, sett kjeksene i kjøleskap i 15 min om du vil sjokoladetrekket skal stivne. Så er det bare å nyte både kjeks og hyggelig selskap.