Blomkålsalat med cashewnøtter, ingefær og rosiner – oppskrift fra Tina Nordström

Blomkålsalat med cashewnøtter ingefær av Tina Nordström
Topp salaten med et skivet, pannestekt økologisk kyllingbryst og nyt!

Blomkålsalat med cashewnøtter, ingefær og rosiner

Blomkålsalat med cashewnøtter, ingefær og rosiner er en smakseksplosjon av en salat fra fantastiske Tina Nordström! Med en god dose improvisasjon lagde vi denne nydelige salaten i en Facebook live-sending på min Facebook Page (gå inn og se da vel!). Topp salaten med et skivet, pannestekt økologisk kyllingbryst og nyt!

Tina Nordström

I snart 20 år har svenske Tina Nordström (45) vært en av de mest populære kokkene også her i Norge. Tina Nordström er en skånsk kokk, programleder og forfatter. Hun er kjent fra den svenske SVT-serien «Tinas Kök», på NRK «Tinas mat» i samarbeid med Pelle Westman.

Gjør salatene mer mettende med mer protein og godt fett i en god vinaigrette. Gode proteinkilder kan være biter av kjøtt, fisk, fugl og ost, egg, ristede nøtter og frø, kokt quinoa, svart ris eller bokhvete.

Prøv også disse herlige salatoppskriftene:

Ingredienser

Blomkålsalat med cashewnøtter, ingefær og rosiner

 • 3/4 dl hvitvinseddik
 • 1 dl sultanrosiner (jeg brukte øko rosiner)
 • 0.5 dl extra virgine olivenolje
 • 2 ss syltet ingefær, hakket
 • 1 øko blomkål
 • 1 dl ristede salte cashewnøtter
 • 1 krukke koriander
 • En liten klype flaksalt

Slik gjør du

Blomkålsalat med cashewnøtter, ingefær og rosiner

 1. Mål opp 1 dl rosiner i et desilitermål. Kok opp eddiken, slå den over rosinene og la de svelle. Tilsett olivenoljen og hakket ingefær.
 2. Riv blomkålen på en mandolin, med en ostehøvel eller på den groveste siden av et rivjern. Legg blomkålen i en litt vid skål. Hakk cashewnøttene og strø dem over blomkålen. Topp med rosin-og ingefærvinaigretten og klipp over koriander. Strø til slutt litt flaksalt over.
 3. Stek kyllingbrystet i en blanding av smør og olivenolje på middels temperatur med skinnsiden ned. Bruk en spiseskje og øs fett over kyllingbrystet undervegs til du ser at skinnet er ferdigstekt. Snu kyllingbrystet og stek det videre i 2-3 minutter, før du legger det til side så det får hvile. Ikke skjær i kyllingbrystet på 5 minutter, så kjøttsaften ikke renner ut. Server så den friske blomkålsalaten med skiver av stekt kylling.