Blomkålsuppe med trøffel og urteolje

Det er lite som slår en kremet blomkålsuppe med hint av trøffel når den toppes av litt hjemmelaget urteolje

Et hint av trøffel i blomkålsuppen behøver ikke være kostbart. Litt hvit trøffelolje er det som skal til. Det er lite som slår en kremet blomkålsuppe med hint av trøffel når den toppes av litt hjemmelaget urteolje. Dekk et hyggelig bord og imponer familien med denne magisk gode suppen du også.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Porsjoner:

Blomkålsuppe med trøffel og urteolje

  • 1 stort økologisk blomkålhode
  • 75 g smør
  • 4 ss økologisk speltmel, finmalt
  • 8 dl blomkålkraft (fra kokingen)
  • 2 dl øko H-melk
  • 2 ss øko rømme
  • 1 ss øko grønnsaksbuljong
  • litt havsalt og sort kvernet pepper etter smak
  • 1-2 ts trøffelolje

Slik gjør du

Blomkålsuppe med trøffel og urteolje

  1. Del blomkålen i små buketter. Kok opp 1 liter vann. Legg bukettene i kokevannet og kok dem møre i ca.3 minutter. Ta bukettene opp av kokevannet, og bevar blomkålkraften.
  2. Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk og blomkålkraft. Tilsett 1 ss øko grønnsaksbuljongpulver og rør inn rømmen. Velger du Rørosrømme, så sprekker den ikke under koking.
  3. Tilsett blomkålbitene. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en foodprosessor/blender. Smak til med litt trøffelolje, havsalt og pepper. Du kan gjerne lage suppen på forhånd og gi suppen et raskt oppkok før servering, da Rørosrømme somsagt fint tåler oppvarmingen.

Garnityr: Hjemmelaget urteolje av ekstra virgine olivenolje og urter som kjøres sammen med stavmikser. Jeg brukte gressløk og persille, men du kan også bruke basilikum. Ha i urter til oljen er litt tyktflytende, og smak deg frem.