Kolakaker

SONY DSC
Kolakaker, karamellkaker eller brune pinner. Kjært barn har mange navn.

I denne oppskriften har vi byttet ut hvitt sukker med annen smartere søtning, og smør med Smøremyk Rapskokos for en oppskrift helt uten melk. Hvitt sukker påvirker kroppens immunforsvar og blodceller negativt, men gjennom enkle grep som å erstatte raffinert sukker med rårørsukker, lønnesirup og honning i mange av julens tradisjonelle småkakeoppskrifter, oppnår man en langsommere blodsukkerstigning. Samtidig nyter kroppen godt av deres helsefrembringende egenskaper – uten at det går ut over den gode smaken.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.

Ingredienser

Kolakaker

  • 125 g Smøremyk rapskokos (1,5 dl smeltet)
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 2 dl kokosblomstsukker el. rårørsukker
  • 4 dl økologisk finmalt spelt/emmer
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron

Slik gjør du

Kolakaker

  1. Pisk sammen rapskokos og kokosblomstsukker som når du skal røre smør og sukker hvitt
  2. Bland i resten av ingrediensene
  3. Elt til en smidig deig.
  4. Del deigen i 2 emner.
  5. Rull disse til hver sin pølse som du trykker flat på bakepapiret.
  6. Ha plastfolie over og kjevle til 2-3mm tykk.
  7. Stek på midterste rille i 10min, og skjær opp i strimler med en pizzakniv.
  8. Stekes i ca.10 min på 200gC
  9. Avkjøles på rist og oppbevares i en tett boks eller på glass.

Tips! Jeg bruker en pizzakniv og deler pølsen først på langs og så i 2 cm brede biter på tvers mens den enda er varm.