Delfiakake

Julens aller beste konfektkake

Delfiakake er en konfektkake som er laget av kokosfett og kakao eller mørk sjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig slik at den stivner. Den lages særlig til jul og har du ikke smakt den før så har du virkelig noe bra godt å glede deg til! I denne oppskriften har vi byttet bort vanlig søt hvetekjeks med smartere pepperkake.

Prøv også:

Ingredienser

Delfiakake

  • 1 ts pulverkaffe
  • 0.5 dl vann
  • 350 g mørk sjokolade
  • 2 ss konjakk
  • 250 g Cocosa Extra Virgin kokosolje
  • 2 øko egg
  • 2 ss kokosblomstsukker
  • 6-8 øko valnøtter
  • 250 g pepperkaker

Slik gjør du

Delfiakake

  1. Kle en brødform med bakepapir
  2. Rør pulverkaffen ut i ½ dl vann
  3. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad
  4. Tilsett kaffen og cognac
  5. Pisk egg og kokosblomstsukker til eggedosis og hell i sjokoladeblandingen litt og litt, mens du rører rundt
  6. Dekk bunnen og legg på pepperkake
  7. Legg deretter sjokoladeblanding og pepperkake lagvis – med sjokolade på toppen
  8. La kaken stå i kjøleskapet i ca 2 timer og velv den deretter på et passe fat