Delfiakake er en konfektkake som er laget av kokosfett og kakao eller mørk sjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig slik at den stivner. Den lages særlig til jul og har du ikke smakt den før så har du virkelig noe bra godt å glede deg til! I denne oppskriften har vi byttet bort vanlig søt hvetekjeks med smartere pepperkake.
Prøv også:
Ingredienser
Delfiakake
- 1 ts pulverkaffe
- 0.5 dl vann
- 350 g mørk sjokolade
- 2 ss konjakk
- 250 g Cocosa Extra Virgin kokosolje
- 2 øko egg
- 2 ss kokosblomstsukker
- 6-8 øko valnøtter
- 250 g pepperkaker
Slik gjør du
Delfiakake
- Kle en brødform med bakepapir
- Rør pulverkaffen ut i ½ dl vann
- Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad
- Tilsett kaffen og cognac
- Pisk egg og kokosblomstsukker til eggedosis og hell i sjokoladeblandingen litt og litt, mens du rører rundt
- Dekk bunnen og legg på pepperkake
- Legg deretter sjokoladeblanding og pepperkake lagvis – med sjokolade på toppen
- La kaken stå i kjøleskapet i ca 2 timer og velv den deretter på et passe fat