Entrecôte med kafferub 

Dropp marinaden og prøv heller en fantastisk krydderblanding som du lager på 1-2-3

Biff av entrecôte er blant de møreste kjøttstykkene fra storfe. Den har litt isprengt fett i kjøttet som gjør den svært saftig, mør og smakfull. Når man i tillegg gnir inn kjøttet med kafferub blir resulatet knallbra og det tar atskillig kortere tid å tilberede enn å marinere. 

Entrecôte med kafferub ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Prøv også disse oppskriftene:

Ingredienser

Grillet etrecôte med kafferub

  • 1 ss malt kaffe 
  • 1 ss havsalt
  • 1 ss kokosblomstsukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 0.5 ss hvitløkspulver
  • 0.5 ss chillipulver
  • 0.5 ts sort kvernet pepper 

Slik gjør du

Grillet etrecôte med kafferub

  1. Bland sammen ruben og vend entrecoten i ruben før grilling 
  2. Grill entrecoten til den har 70 grader. Vend underveis. 
  3. Ha forkokte småpoteter (perlepoteter), asparges, cherrytomater, smør, sitron, estragon, havsalt og pepper i en form. Sett den på grillen på indirekte varme i 10 minutter. 

Du har nå en fantastisk krydderblanding som passer perfekt til å gni inn for eksempel en hel entrecôte med før du griller den, men også til mindre stykningsdeler som biff av indrefilet, kyllingbryst eller svinefilet.
Oppbevar krydderblandingen i en lukket boks, da kan du fint la den stå i to uker