Biff av entrecôte er blant de møreste kjøttstykkene fra storfe. Den har litt isprengt fett i kjøttet som gjør den svært saftig, mør og smakfull. Når man i tillegg gnir inn kjøttet med kafferub blir resulatet knallbra og det tar atskillig kortere tid å tilberede enn å marinere.
Entrecôte med kafferub ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.
Prøv også disse oppskriftene:
Ingredienser
Grillet etrecôte med kafferub
- 1 ss malt kaffe
- 1 ss havsalt
- 1 ss kokosblomstsukker
- 1 ss paprikapulver
- 0.5 ss hvitløkspulver
- 0.5 ss chillipulver
- 0.5 ts sort kvernet pepper
Slik gjør du
Grillet etrecôte med kafferub
- Bland sammen ruben og vend entrecoten i ruben før grilling
- Grill entrecoten til den har 70 grader. Vend underveis.
- Ha forkokte småpoteter (perlepoteter), asparges, cherrytomater, smør, sitron, estragon, havsalt og pepper i en form. Sett den på grillen på indirekte varme i 10 minutter.
Du har nå en fantastisk krydderblanding som passer perfekt til å gni inn for eksempel en hel entrecôte med før du griller den, men også til mindre stykningsdeler som biff av indrefilet, kyllingbryst eller svinefilet.
Oppbevar krydderblandingen i en lukket boks, da kan du fint la den stå i to uker