Glutenfri kakehjerter med honning

Prøv min smarte variant av Danske honningkakehjerter

Honningkakehjerter er en dansk juletradisjon jeg kom over da jeg leste om honningkakehuset i Tivoli København. Som våre lyse kakemenn skal de være sprø på utsiden og litt myke inni. For å lage glutenfri kakehjerter bruker du lys glutenfri bakemix. Jeg lagde også en annen variant hvor jeg brukte urkorn spelt og hjertene ble aldeles nydelige på smak.  Prøv mine glutenfri kakehjerter du også og server som variasjon til gløggen.

Prøv også:

Ingredienser

Danske honningkakehjerter

  • 200 g smør
  • 400 g honning
  • 2 egg
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ss vann
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 500 g lys glutenfri bakemix

Slik gjør du

Danske honningkakehjerter

  1. Smelt smør og honning i en kasserolle. Sett til side.
  2. Pisk inn ett egg om gangen.
  3. Rør it 2 ts natron i 1 ss vann og rør dette inn i blandingen.
  4. Bland det tørre i en bakebolle og rør inn det våte.
  5. Bland deigen godt sammen, ha den i en lufttett beholder og la den stå kjølig over natten.
  6. Forvarm stekeovnen til 200gC.
  7. Kjevle ut deigen til en 0,5cm tykk leiv og trykk ut hjerter med en pepperkakeform.
  8. Stekes midt i ovnen til de er gylne omkring 8-10 minutter.
  9. Smelt mørk sjokolade over vannbad. Pensle honninghjertene med sjokolade og pynt med tørkede spiselige blomster, revet kokos eller et dryss av rålakris.