Gløgg du kjøper ferdig i butikken kan inneholde både sukker og tilsetningsstoffer det er flott å styre unna. Prøv heller Bjørg Thoraldsdottir og min sin kjempegode oppskrift- den er full av gode byggeklosser til kroppen. Og vil du ha rødvin i gløggen er Bjørgs Skravlevin helt perfekt. Denne oppskriften må du bare prøve du også!
Prøv også disse oppskriftene:
Ingredienser
Porsjoner:
Hjemmelaget gløgg
- 2 dl eplejuice
- 2 ss Tart Cherry, 100% kirsebærjuice
- 2 ts kokosblomstsukker
- 1 ts kanel
- 1 kanelstang
- 2 dl Skravlevin
- Pynt: klementinskiver og stjerneanis
Slik gjør du
Hjemmelaget gløgg
- Varm eplejuice, kokosblomstsukker, kanel og kanelstang i en kasserolle.
- Bruker du rå eplejuice, så pass på at temperaturen ikke blir høyere enn 50gC. Ta kasserollen av platen, tilsett kirsebærjuice og rør godt.
- Server gløggen i glass/krus med en skive klementin og en stjerneanis i hvert glass.
- Tilsett 1 dl rødvin (vi brukte Bjørg Thoraldsdottir sin Skravlevin) til 1 dl gløgg.