Hjemmelaget gløgg

Gløgg du kjøper ferdig i butikken kan inneholde både sukker og tilsetningsstoffer det er flott å styre unna. Prøv heller Bjørg Thoraldsdottir og min sin kjempegode oppskrift- den er full av gode byggeklosser til kroppen. Og vil du ha rødvin i gløggen er Bjørgs Skravlevin helt perfekt. Denne oppskriften må du bare prøve du også!

Gløgg du kjøper ferdig i butikken kan inneholde både sukker og tilsetningsstoffer det er flott å styre unna. Prøv heller Bjørg Thoraldsdottir og min sin kjempegode oppskrift- den er full av gode byggeklosser til kroppen. Og vil du ha rødvin i gløggen er Bjørgs Skravlevin helt perfekt. Denne oppskriften må du bare prøve du også!

Ingredienser

1 dl eplejuice

1 ss Tart Cherry, 100% kirsebærjuice

1 ts kokosblomstsukker

0.5 ts kanel

0.5 kanelstang

1 dl skravlevin

Pynt: klementinskiver og stjerneanis

Slik gjør du

1.

Varm eplejuice, kokosblomstsukker, kanel og kanelstang i en kasserolle.

2.

Bruker du rå eplejuice, så pass på at temperaturen ikke blir høyere enn 50gC. Ta kasserollen av platen, tilsett kirsebærjuice og rør godt.

3.

Server gløggen i glass/krus med en skive klementin og en stjerneanis i hvert glass.

4.

Tilsett 1 dl rødvin (vi brukte Bjørg Thoraldsdottir sin Skravlevin) til 1 dl gløgg.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse oppskriftene:

Andre oppskrifter