Honningglassert juleskinke med Waldorfsalat er en gammel klassiker – og ikke uten grunn. Noen serverer juleskinken på selve julaften, mens andre serverer den andre dager i jula. Varm eller kald, som hovedrett eller som innslag på koldtbordet. Uansett hvordan man foretrekker den, er dette et smaksrikt måltid som de fleste setter pris på.
Prøv også:
Honningglassert juleskinke er super mat å ty til i en travel førjulstid eller i late romjulsdager. Server den varm eller kald sammen med nydelig, hjemmelaget Waldorfsalat.
Ingredienser
Glassering av juleskinke
- 1 dl søt sennep
- 1 dl honning
- 0.5 ts pepper
- ½ ts Himalayasalt
- Made By Berit Nordstrand knekkebrød som strøkavring
Waldorfsalat
- 200 g hodekål
- 2 epler
- 3 ringer ananas
- 2 stilker stangselleri
- 2 stilker stangselleri
- 1 dl hakkede valnøtter - Midsona
- 1 dl rosiner/ 12-14 stenfrie druer
- 1 dl rømme
Slik gjør du
Glassering av juleskinke
- Bland alle ingrediensene til karamelisering
- Gratiner på 200* C i ca. 15 minutter.
Waldorfsalat
- Finsnitt hodekålen.
- Kutt epler,ananas og stangselleri i terninger.
- Bland inn rosiner/ halve druer og grovhakkede valnøtter.
- Rør sammen rømmen og 1 ss ananassaft som dressing. Har du ikke ren ananassaft, kan du bruke 1 ts sukker.
- Bland salaten og sett den kjølig i en skål med tett lokk frem til servering.