Honningglassert juleskinke

med hjemmelaget Waldorfsalat

Honningglassert juleskinke med Waldorfsalat er en gammel klassiker – og ikke uten grunn. Noen serverer juleskinken på selve julaften, mens andre serverer den andre dager i jula. Varm eller kald, som hovedrett eller som innslag på koldtbordet. Uansett hvordan man foretrekker den, er dette et smaksrikt måltid som de fleste setter pris på.

Prøv også:

 

Honningglassert juleskinke er super mat å ty til i en travel førjulstid eller i late romjulsdager. Server den varm eller kald sammen med nydelig, hjemmelaget Waldorfsalat.

Ingredienser

Glassering av juleskinke

  • 1 dl søt sennep
  • 1 dl honning
  • 0.5 ts pepper
  • ½ ts Himalayasalt
  • Made By Berit Nordstrand knekkebrød som strøkavring

Waldorfsalat

  • 200 g hodekål
  • 2 epler
  • 3 ringer ananas
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 dl hakkede valnøtter - Midsona
  • 1 dl rosiner/ 12-14 stenfrie druer
  • 1 dl rømme

Slik gjør du

Glassering av juleskinke

  1. Bland alle ingrediensene til karamelisering
  2. Gratiner på 200* C i ca. 15 minutter.

Waldorfsalat

  1. Finsnitt hodekålen.
  2. Kutt epler,ananas og stangselleri i terninger.
  3. Bland inn rosiner/ halve druer og grovhakkede valnøtter.
  4. Rør sammen rømmen og 1 ss ananassaft som dressing. Har du ikke ren ananassaft, kan du bruke 1 ts sukker.
  5. Bland salaten og sett den kjølig i en skål med tett lokk frem til servering.