Asiatisk reinsdyrskav

Reinsdyrskav eller finnbiff er et festmåltid som er veldig enkelt å tilberede. Finnbiff er et godt middagstips når du har mange gjester. Her får du en kjempegod smaksvri på den tradisjonelle retten; asiatisk reinsdyrskav med ekstra grønnsaker. Dette er en rett som er enkelt og rask å lage, og som egner seg like godt til hverdags som til fest!

Reinsdyrskav eller finnbiff er et festmåltid som er veldig enkelt å tilberede. Finnbiff er et godt middagstips når du har mange gjester. Her får du en kjempegod smaksvri på den tradisjonelle retten; asiatisk reinsdyrskav med ekstra grønnsaker. Dette er en rett som er enkelt og rask å lage, og som egner seg like godt til hverdags som til fest!

Ingredienser

75 g reinsdyrskav

0.25 ss smør

0.5 ss sesamfrø

1 løk, i båter

50 g friske rosenkål, delt i to

4 stilker grønnkål

1 boks hermetiske linser

1 dl oksekraft

1 ss soyasaus

0.25 dl grovhakkede nøtter (kan ristes i tørr panne for ekstra smak)

Nykvernet sort pepper

Slik gjør du

1.

Stek reinsdyrskaven i smør på høy varme til den er gyllen.

2.

Ha i sesamfrø og stek i 20 sekunder til. Ha den stekte reinsdyrskaven over i en bolle.

3.

Stek løk, rosenkål og grønnkål i samme panne i 2-3 minutter.

4.

Ha i reinsdyrskaven, linser og kraft. Kok opp. Her kan du koke inn hvis du ønsker en lit tykkere gryte.

5.

Smak til med soyasaus og pepper. Strø over grovhakkede nøtter før servering.

Denne retten ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Du kan også erstatte linsene med byggryn. 

Prøv også:

Liknende oppskrifter