Bakte gulrøtter med timian og tranebær

Bakte gulrøtter er aldeles nydelig, enten du serverer det som tilbehør eller som ledd i en plantebasert hovedrett. Prøv med tranebær eller med tyttebær alt etter hva du har tilgang på.

Bakte gulrøtter er aldeles nydelig, enten du serverer det som tilbehør eller som ledd i en plantebasert hovedrett. Prøv med tranebær eller med tyttebær alt etter hva du har tilgang på.

Ingredienser

500 g små gulrøtter, skrubbet

100 g friske tranebær (eller tin frosne tranebær/tyttebær)

4 ss øko lønnesirup/Cocosasirup

zest av ½ øko appelsin

0.5 dl extra virgin olivenolje

2 fedd hvitløk

0.5 rød chili uten frø

0.5 ts ts havsalt

frisk timian

sort pepper

20 g mandelflak

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175 gC.

2.

Kle en stekeplate med bakepapir.

3.

Del gulrøttene i to på langs og legg dem på bakepapiret. Tørk dem med kjøkkenpapir om de er våte. Spar litt gulrotgress på toppen av guleroten om du lager retten når gulrøtter er i sesong.

4.

Ha olivenolje, 2 ss lønnesirup/Cocosasirup, grovhakket chili, hvitløk og havsalt i en liten bolle og kjør ingrediensene sammen til en jevn paste med stavmikser. Smør så pasten på gulrøttene.

5.

Ha tranebærene, 2 ss lønnesirup/Cocosasirup og appelsinzest i en ildfast skål og sett den på stekeplaten sammen med gulrøttene.

6.

Stekes midt i ovnen på 175gC varmluft i 30-35 minutter til gulrøttene er møre.

7.

Imens rister du mandelflakene lett i en tørr panne til de blir gylne.

8.

Legg gulrøttene over på et serveringsfat, ha tranebær, blader av frisk timian og ristede mandelflak over.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Liknende oppskrifter