Berits pepperkakehus

Reklame/ Har du laget pepperkakehus før? Prøv min oppskrift! Den inneholder speltmel, som er mer næringsrikt enn vanlig hvetemel. Mange opplever også at speltmel er enklere å fordøye. Jeg bruker Probaker fra Wilfa som enkelt elter tunge deiger. Den brukes også av Bakerlandslaget og er bare helt super. Den har hele 20 hastighetsinnstillinger og står stødig på kjøkkenbenken.

Reklame/ Har du laget pepperkakehus før? Prøv min oppskrift! Den inneholder speltmel, som er mer næringsrikt enn vanlig hvetemel. Mange opplever også at speltmel er enklere å fordøye. Jeg bruker Probaker fra Wilfa som enkelt elter tunge deiger. Den brukes også av Bakerlandslaget og er bare helt super. Den har hele 20 hastighetsinnstillinger og står stødig på kjøkkenbenken.

Ingredienser

150 g kokosblomstsukker/rårørsukker

250 g smør (eller plantemargarin)

1.5 dl honning

2 egg

1 ss kanel

0.5 ts malt ingefær

0.5 g kardemomme

0.5 ts pepper

0.5 ts nellik

0.5 ts anis

1 ss natron

650 g øko speltmel

Glassur

1 pk melis (500g)

2 eggehviter

4 ss sitronsaft

Slik gjør du

1.

Smelt honning, kokosblomstsukker og smør på middels varme i en kjele.

2.

Avkjøl og rør inn ett egg om gangen.

3.

Bland mel, natron og krydder i en bolle.

4.

Rør væsken inn i det tørre til en jevn deig.

5.

Forvarm ovnen til 200gC.

6.

Dekk stekeplatene med bakepapir.

7.

Kjevle ut deigen til 2-3 mm tykk og trykk ut husdeler og figurer.

8.

Stekes midt i ovnen i 7-10minutter. Avpass steketiden ift din egen ovn, slik at pepperkakene blir passe stekt.

Glasur

1.

Melis, eggehviter og sitronsaft piskes i 5-10 minutter.

2.

Ha glasuren i en solid plastpose og klippet lite hull eller bruk en sprøytepose med metalltupp.

3.

Lim: smelt sukker i stekepannen og bruk det som lim.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Når du skal måle opp honning, så smør desilitermålet med litt olivenolje først, så slipper honningen å klisse seg fast i desilitermålet.

  • Link til Probaker HER 

 

Andre oppskrifter