Delfiakake

Delfiakake er en konfektkake som er laget av kokosfett og kakao eller mørk sjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig slik at den stivner. Den lages særlig til jul og har du ikke smakt den før så har du virkelig noe bra godt å glede deg til!

Delfiakake er en konfektkake som er laget av kokosfett og kakao eller mørk sjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig slik at den stivner. Den lages særlig til jul og har du ikke smakt den før så har du virkelig noe bra godt å glede deg til!

Ingredienser

1 ts pulverkaffe

0.5 dl vann

350 g mørk sjokolade

2 ss konjakk

250 g Cocosa Extra Virgin kokosolje

2 øko egg

2 ss kokosblomstsukker

7 øko valnøtter

250 g pepperkaker

Slik gjør du

1.

Kle en brødform med bakepapir

2.

Rør pulverkaffen ut i ½ dl vann

3.

Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad

4.

Tilsett kaffen og cognac

5.

Pisk egg og kokosblomstsukker til eggedosis og hell i sjokoladeblandingen litt og litt, mens du rører rundt

6.

Dekk bunnen og legg på pepperkake

7.

Legg deretter sjokoladeblanding og pepperkake lagvis – med sjokolade på toppen

8.

La kaken stå i kjøleskapet i ca 2 timer og velv den deretter på et passe fat

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

I denne oppskriften har vi byttet bort vanlig søt hvetekjeks med smartere pepperkake.

Prøv også:

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)