Delfiakake

Delfiakake er en konfektkake som er laget av kokosfett og kakao eller mørk sjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig slik at den stivner. Den lages særlig til jul og har du ikke smakt den før så har du virkelig noe bra godt å glede deg til!

Delfiakake er en konfektkake som er laget av kokosfett og kakao eller mørk sjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig slik at den stivner. Den lages særlig til jul og har du ikke smakt den før så har du virkelig noe bra godt å glede deg til!

Ingredienser

1 ts pulverkaffe

0.5 dl vann

350 g mørk sjokolade

2 ss konjakk

250 g Cocosa Extra Virgin kokosolje

2 øko egg

2 ss kokosblomstsukker

7 øko valnøtter

250 g pepperkaker

Slik gjør du

1.

Kle en brødform med bakepapir

2.

Rør pulverkaffen ut i ½ dl vann

3.

Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad

4.

Tilsett kaffen og cognac

5.

Pisk egg og kokosblomstsukker til eggedosis og hell i sjokoladeblandingen litt og litt, mens du rører rundt

6.

Dekk bunnen og legg på pepperkake

7.

Legg deretter sjokoladeblanding og pepperkake lagvis – med sjokolade på toppen

8.

La kaken stå i kjøleskapet i ca 2 timer og velv den deretter på et passe fat

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

I denne oppskriften har vi byttet bort vanlig søt hvetekjeks med smartere pepperkake.

Prøv også:

Andre oppskrifter