Oppskrifter / Delfiakake
Delfiakake
Delfiakake er en konfektkake som er laget av kokosfett og kakao eller mørk sjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig slik at den stivner. Den lages særlig til jul og har du ikke smakt den før så har du virkelig noe bra godt å glede deg til!
Delfiakake er en konfektkake som er laget av kokosfett og kakao eller mørk sjokolade som hovedingredienser. Det spesielle med Delfiakake er at den ikke trenger å stekes i ovn. Kaken må bare stå kjølig slik at den stivner. Den lages særlig til jul og har du ikke smakt den før så har du virkelig noe bra godt å glede deg til!
Ingredienser
1 ts pulverkaffe
0.5 dl vann
350 g mørk sjokolade
2 ss konjakk
250 g Cocosa Extra Virgin kokosolje
2 øko egg
2 ss kokosblomstsukker
7 øko valnøtter
250 g pepperkaker
Slik gjør du
1.
Kle en brødform med bakepapir
2.
Rør pulverkaffen ut i ½ dl vann
3.
Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad
4.
Tilsett kaffen og cognac
5.
Pisk egg og kokosblomstsukker til eggedosis og hell i sjokoladeblandingen litt og litt, mens du rører rundt
6.
Dekk bunnen og legg på pepperkake
7.
Legg deretter sjokoladeblanding og pepperkake lagvis – med sjokolade på toppen
8.
La kaken stå i kjøleskapet i ca 2 timer og velv den deretter på et passe fat
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
I denne oppskriften har vi byttet bort vanlig søt hvetekjeks med smartere pepperkake.
Prøv også: