Entrecôte med kafferub 

Biff av entrecôte er blant de møreste kjøttstykkene fra storfe. Den har litt isprengt fett i kjøttet som gjør den svært saftig, mør og smakfull. Når man i tillegg gnir inn kjøttet med kafferub blir resulatet knallbra og det tar atskillig kortere tid å tilberede enn å marinere. 

Biff av entrecôte er blant de møreste kjøttstykkene fra storfe. Den har litt isprengt fett i kjøttet som gjør den svært saftig, mør og smakfull. Når man i tillegg gnir inn kjøttet med kafferub blir resulatet knallbra og det tar atskillig kortere tid å tilberede enn å marinere. 

Ingredienser

1 ss malt kaffe

1 ss havsalt

1 ss kokosblomstsukker

1 ss paprikapulver

0.5 ss hvitløkspulver

0.5 ss chillipulver

0.5 ts sort kvernet pepper

Slik gjør du

1.

Bland sammen ruben og vend entrecoten i ruben før grilling.

2.

Grill entrecoten til den har 70 grader. Vend underveis.

3.

Ha forkokte småpoteter (perlepoteter), asparges, cherrytomater, smør, sitron, estragon, havsalt og pepper i en form. Sett den på grillen på indirekte varme i 10 minutter.

Du har nå en fantastisk krydderblanding som passer perfekt til å gni inn for eksempel en hel entrecôte med før du griller den, men også til mindre stykningsdeler som biff av indrefilet, kyllingbryst eller svinefilet.
Oppbevar krydderblandingen i en lukket boks, da kan du fint la den stå i to uker

Entrecôte med kafferub ble også laget i tv-serien “Bra godt” på TV2.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Liknende oppskrifter