Glutenfrie pepperkaker

Disse kjeksene er først og fremst kjempegode, sprø og nydelig krydrede pepperkaker. Samtidig er de bakt på ingredienser som gjør at alle kan kose seg. Jeg elsker dem med blåmuggost og litt fikenmarmelade, men også alene til kaffen.

Disse kjeksene er først og fremst kjempegode, sprø og nydelig krydrede pepperkaker. Samtidig er de bakt på ingredienser som gjør at alle kan kose seg. Jeg elsker dem med blåmuggost og litt fikenmarmelade, men også alene til kaffen.

Ingredienser

125 g kokosolje

225 g kokosblomstsukker

1 dl mylk havremandel (evt ren mandeldrikk)

1 øko egg (kan erstattes med linfrøegg)

2 ts kanel

1 ts kardemomme

0.5 ts malt ingefær

0.5 ts malt nellik

0.5 ts malt sort pepper

1 ts bakepulver

425 g lys glutenfri bakemiks

Slik gjør du

1.

Smelt kokosolje på moderat temperatur i en kjele. Rør inn kokosblomstsukker og plantedrikk. Varmes under omrøring til kokosblomstsukkeret begynner å smelte. Avkjøl ved å slå blandingen over i bollen på en kjøkkenmaskin eller en kald bakebolle om du vil. Rør så inn egget.

2.

Bland de tørre ingrediensene i en egen bolle.

3.

Tilsett det tørre gradvis under omrøring og kjør eller kna til en jevn deig. Hvis deigen blir for bløt tilsettes litt mer mel og blir den for tørr tilsettes litt mer Mylk.

4.

La deigen stå over natten, så antinæringsstoffer i melblandingen får brytes ned. Da lar du den være litt klissete, og justerer med mel når du skal bake den ut. Hvis du ikke er på Omstart30, kan du bake den ut etter at den har stått kjølig en halvtimes tid. Da er den lettere å jobbe med.

5.

Kjevle deigen til 3 med mer tykkelse og trykk ut pepperkaker.Stekes på 180gC i 8-10 minutter (følg med at de ikke blir for mye stekt).

6.

Avkjøl og nyt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • linfrøegg: ett egg erstattes av 1 ss kvernede linfrø rørt sammen med 3 ss vann. Rør godt og la det svelle et par minutter.
  • Smelt en plate mørk sjokolade og dekorer pepperkakene ved å ta en skje med smeltet sjokolade og helle i en tynn stråle over kjeksene.
  • Jul for meg betyr familie og venner, juletradisjoner, god mat og drikke. Jeg er fleksitarianer og gleder meg både til ribbe, pinnekjøtt, juletorsk, lutefisk, silderetter og lammerull med rikelig tilbehør. Jeg er også opptatt av å ivareta tradisjonen med julekaker og desserter. Se mer inspirasjon til oppskrifter HER 

Andre oppskrifter