Oppskrifter / Hjemmelaget gløgg
Hjemmelaget gløgg
Gløgg du kjøper ferdig i butikken kan inneholde både sukker og tilsetningsstoffer det er flott å styre unna. Prøv heller Bjørg Thoraldsdottir og min sin kjempegode oppskrift- den er full av gode byggeklosser til kroppen. Og vil du ha rødvin i gløggen er Bjørgs Skravlevin helt perfekt. Denne oppskriften må du bare prøve du også!

Gløgg du kjøper ferdig i butikken kan inneholde både sukker og tilsetningsstoffer det er flott å styre unna. Prøv heller Bjørg Thoraldsdottir og min sin kjempegode oppskrift- den er full av gode byggeklosser til kroppen. Og vil du ha rødvin i gløggen er Bjørgs Skravlevin helt perfekt. Denne oppskriften må du bare prøve du også!
Ingredienser
1 dl eplejuice
1 ss Tart Cherry, 100% kirsebærjuice
1 ts kokosblomstsukker
0.5 ts kanel
0.5 kanelstang
1 dl skravlevin
Pynt: klementinskiver og stjerneanis
Slik gjør du
1.
Varm eplejuice, kokosblomstsukker, kanel og kanelstang i en kasserolle.
2.
Bruker du rå eplejuice, så pass på at temperaturen ikke blir høyere enn 50gC. Ta kasserollen av platen, tilsett kirsebærjuice og rør godt.
3.
Server gløggen i glass/krus med en skive klementin og en stjerneanis i hvert glass.
4.
Tilsett 1 dl rødvin (vi brukte Bjørg Thoraldsdottir sin Skravlevin) til 1 dl gløgg.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Prøv også disse oppskriftene: