Honningglassert juleskinke

Honningglassert juleskinke med Waldorfsalat er en gammel klassiker – og ikke uten grunn. Noen serverer juleskinken på selve julaften, mens andre serverer den andre dager i jula. Varm eller kald, som hovedrett eller som innslag på koldtbordet. Uansett hvordan man foretrekker den, er dette et smaksrikt måltid som de fleste setter pris på.

Honningglassert juleskinke med Waldorfsalat er en gammel klassiker – og ikke uten grunn. Noen serverer juleskinken på selve julaften, mens andre serverer den andre dager i jula. Varm eller kald, som hovedrett eller som innslag på koldtbordet. Uansett hvordan man foretrekker den, er dette et smaksrikt måltid som de fleste setter pris på.

Ingredienser

Glassering av juleskinke

1 dl søt sennep

1 dl honning

0.5 ts pepper

0.5 ts himalayasalt

Made By Berit Nordstrand knekkebrød som strøkavring

Waldorfsalat

200 g hodekål

2 epler

3 ringer ananas

2 stilker stangselleri

1 dl hakkede valnøtter - Midsona

1 dl rosiner/12-14 stenfrie druer

1 dl rømme

Slik gjør du

Glassering av juleskinke

1.

Bland alle ingrediensene til karamelisering.

2.

Gratiner på 200* C i ca. 15 minutter.

Waldorfsalat

1.

Finsnitt hodekålen.

2.

Kutt epler, ananas og stangselleri i terninger.

3.

Bland inn rosiner/ halve druer og grovhakkede valnøtter.

4.

Rør sammen rømmen og 1 ss ananassaft som dressing. Har du ikke ren ananassaft, kan du bruke 1 ts sukker.

5.

Bland salaten og sett den kjølig i en skål med tett lokk frem til servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Honningglassert juleskinke er super mat å ty til i en travel førjulstid eller i late romjulsdager. Server den varm eller kald sammen med nydelig, hjemmelaget Waldorfsalat.

Prøv også:

Andre oppskrifter