Julemarsipan med honning

Mange forbinder marispan med jul og påske, og noen spiser marsipan kun til disse høytidene. Lager man sin egen hjemmelagede marsipan med smartere søtning er det ingen ting i veien for å nyte den ellers i året også. Det er ikke vanskelig å lage nydelig marsipan og ingredienslisten er kort.

Mange forbinder marispan med jul og påske, og noen spiser marsipan kun til disse høytidene. Lager man sin egen hjemmelagede marsipan med smartere søtning er det ingen ting i veien for å nyte den ellers i året også. Det er ikke vanskelig å lage nydelig marsipan og ingredienslisten er kort.

Ingredienser

Julemarsipan med honning

250 g kvernede mandler

100 g honning, varmet til flytende

1 klype havsalt

2 eggehviter

Slik gjør du

Julemarsipan med honning

1.

Kvern mandlene.

2.

Bland alle ingrediensene i en bolle eller i en foodprosessor.

3.

Form deigen i to pølser og skjær i passende munnfulle store biter

4.

Form bitene til små kuler og rull dem inn i f.eks. kakaopulver, smeltet mørk sjokolade

5.

TIPS: Erstatt eggehvitene med daddelpuré om du vil. Supert både for de som ikke tåler egg og de som vil ha en variasjon i smak på sin grove marsipan.

Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber. Nøtten inneholder også E-vitamin som styrker immunforsvaret, pluss magnesium som er gunstig for hjertet og blodtrykk. Ikke verst å kunne nyte deilig konfekt som kommer med byggeklosser som kroppen vil ha da.

I oppskriften har jeg byttet ut raffinert sukker med naturens sødme fra honning i fornuftige mengder.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også

Liknende oppskrifter