Pastinakkpotetpuré med sprø spekeskinke og pinjekjerner

Kokte poteter alene gir blodsukkerkaos med sin glykemiske indeks på 82, mens pastinakk har GI på 52 og hvite bønner på beskjedne 30. Mikser du pastinakk og bønner inn i potetpureen får du dermed både lavere GI, mindre blodsukkerkaos, mer god fiber til tarmbakteriene og mer kalsium, jern og protein fra bønnene. Serveres både til hverdags og fest!

Kokte poteter alene gir blodsukkerkaos med sin glykemiske indeks på 82, mens pastinakk har GI på 52 og hvite bønner på beskjedne 30. Mikser du pastinakk og bønner inn i potetpureen får du dermed både lavere GI, mindre blodsukkerkaos, mer god fiber til tarmbakteriene og mer kalsium, jern og protein fra bønnene. Serveres både til hverdags og fest!

Ingredienser

Pastinakkpotetpuré med sprø spekeskinke og pinjekjerner

200 g potet

100 g pastinakk

25 g øko kokte hvite bønner (1/2 eske)

0.25 l vann

0.25 fedd hvitløk

0.25 ts karri

7.5 g Smøremyk rapskokos/smør

havsalt og sort kvernet pepper/cayennepepper etter smak

1.5 skiver spekeskinke, tørrstekt i stekepannen

7.5 g ristede pinjekjerner (liten pose)

Slik gjør du

Pastinakkpotetpuré med sprø spekeskinke og pinjekjerner

1.

Vask poteter og pastinakk og skjær dem i grove biter.

2.

Kok dem møre i lettsaltet vann (akkurat så lite vann at det dekker grønnsakene).

3.

Sil av kokevannet (gjem vannet til senere).

4.

Mos grønnsakene sammen med karri, knust hvitløk og smør og spe med kokevann til mosen har passe konsistens.

5.

Smak til med havsalt og sort kvernet pepper.

Mosen smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter. Her servert med tørrstekt spekeskinke og ristede pinjekjerner.

Antall personer varierer avhengig av hvor mye tilbehør i form av kjøtt, fisk og andre grønnsaker du har.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Trenger du tips og inspirasjon til smaksrik tilbehør? Prøv en av disse oppskriftene:

 

Liknende oppskrifter