Pepperkaker

Nydelige sprø pepperkaker uten smør og melk.

Nydelige sprø pepperkaker uten smør og melk.

Ingredienser

Pepperkaker

150 g Cocosa kokosblomstsukker

250 g Smøremyk Rapskokos

1.5 dl honning

2 egg

1 ss kanel

0.5 ts malt ingefær

0.5 ts kardemomme

0.5 ts kardemomme

0.5 ts pepper

0.5 ts nellik

0.5 ts anis

1 ss natron

650 g øko speltmel

Slik gjør du

Pepperkaker

1.

Smelt honning, kokosblomstsukker og Smøremyk Rapskokos på middels varme i en kjele.

2.

Akjøl og rør inn ett egg om gangen.

3.

Bland mel, natron og krydder i en bolle.

4.

Rør væsken inn i det tørre til en gjevn deig.

5.

Forvarm ovnen til 200gC.

6.

Dekk stekeplatene med bakepapir.

7.

Kjevle ut deigen til 2-3 mm tykk og trykk ut figurer.

8.

Stekes midt i ovnen i 7-10minutter. Avpass steketiden ift din egen ovn, slik atpepperkakene blir passe stekt.

Tips! Når du skal måle opp honning, så smør desilitermålet med litt raps-eller olivenolje først, så slipper honningen å klisse seg fast i desilitermålet.

Denne deigen lager du samme dag som du vil bake pepperkakene dine, og ikke kvelden før. Setter du denne kaldt så blir den veldig hard. Det passer meg fint, fordi jeg sjelden har tålmodighet til å vente et døgn på at kakedeigen setter seg.

Har du lyst på noen smarte kjeks til adventskos og jul, så prøv disse nydelige havrekjeksene. De egner seg selvfølgelig året rund, men trykker du dem ut med pepperkakeformer så skapes det julestemning med en gang. De går unna som varmt hvetebrød hos oss, så bak dobbel porsjon om du skal ha igjen noen når julen ringes inn!

Her har du oppskriften på en sprø kjeks som kommer med flere smarte byggeklosser kroppen kan nyttiggjøre seg av en kjempegod – Havremakroner med urkorn

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til eksklusive oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag/Livestream hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd