Pinnekjøtt

For mange blir det ikke jul uten pinnekjøtt. Julen er pinnekjøttets høytid, og nærmere 70 prosent av nordmenn spiser pinnekjøtt i desember. For en vellykket middag er det viktig å velge gode råvarer. I tillegg får du en oppskrift på hvordan du lager en eventyrlig kålrotstappe.

For mange blir det ikke jul uten pinnekjøtt. Julen er pinnekjøttets høytid, og nærmere 70 prosent av nordmenn spiser pinnekjøtt i desember. For en vellykket middag er det viktig å velge gode råvarer. I tillegg får du en oppskrift på hvordan du lager en eventyrlig kålrotstappe.

Ingredienser

Pinnekjøtt

1 pk pinnekjøtt

Vossakorv

øko kålrot

1 boks øko hvite bønner

1 søtpotet

extra virgin olivenolje

smør

3 gulrøtter

himalayasalt

Slik gjør du

Pinnekjøtt

1.

Legg pinnekjøttet i vann i ca. 1 døgn. Det beregnes 400-500g pinnekjøtt per person.

2.

Legg bjørkepinner i bunnen av en dyp kjele. Fyll opp med vann opp til pinnene. Legg pinnekjøttet på pinnene og la det dampkoke på svak varme. Etter ca 2-3 timer vil kjøttet være mørt nok til at det løsner fra beinet. Ikke kok kjøttet for lenge for å unngå at det blir tørt.

Kålrotstappe:

1.

Kutt opp kålrot, søtpotet og gulrot i 1 cm tykke skiver. Pensle med olivenolje, og krydre med salt, pepper og chiliflak.

2.

Ovnsstek grønnsakene på 175 grader i 20-30 minutter, eller til de er møre.

3.

Hell grønnsakene i en kasserolle. Tilsett de hvite bønnene, samt 1 ss smør og 1 dl kraft fra pinnekjøttet. Bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage stappe.

4.

Stek vossakorven i panne.

5.

Bruk resten av kraften fra pinnekjøttet som sjysaus.

Denne retten ble også laget i “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Liknende oppskrifter