Rå sjokolade havrebiter

Disse er både latterlig gode og latterlig enkle,- du kommer til å lage dem om og om igjen.

Rå sjokolade havrebiter

Disse er både latterlig gode og latterlig enkle,- du kommer til å lage dem om og om igjen.

Ingredienser

Rå sjokolade havrebiter

75 g havregryn

55 g havremel

1 klype salt

60 ml (cirka) kokosfett

1 ss lønnesirup

Fyll

80 g mørk sjokolade 80%

4 ss tahini/mandelsmør/peanøttsmør

Slik gjør du

1.

Kjør 55 g havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor. Bland havre, havremel og salt i en bolle, rør inn kokosfett og lønnesirup.

2.

Dekk en brødform med bakepapir og trykk deigen ut i brødformen. Sett formen i fryseboksen i 15 min.

3.

Brekk sjokoladen opp i biter, ha den i en ildfast skål over vannbad. Rør inn tahini/mandelsmør/peanøttsmør.

4.

Ta frem brødformen. Ha sjokoladefyllet jevnt over, bortsett fra på endene. Endene skjæres rene, smuldres lett og strøs over sjokoladelaget. Sett formen tilbake i fryseboksen i 30 min.

5.

Del så i passe biter og nyt! Holdbar i kjøleskapet i lufttett boks i en uke :)

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Slik fryser du ned link
  • Er du allergisk mot avokado kan du erstatte med dette
  • Her er oppskrift på glutenfri pizzabunn.

Liknende oppskrifter