Oppskrifter / Serinakaker
Serinakaker
I disse herlige førjulstider med økt inntak av julekaker, snacks og annen kos, kan det være lurt å gjøre noen enkle grep i kakeoppskriftene som reduserer inntaket av raske karbohydrater fra «raffinerte hvite kalorier» som sukker og moderne hvetemel. Det har jeg gjort i denne oppskriften.

I disse herlige førjulstider med økt inntak av julekaker, snacks og annen kos, kan det være lurt å gjøre noen enkle grep i kakeoppskriftene som reduserer inntaket av raske karbohydrater fra «raffinerte hvite kalorier» som sukker og moderne hvetemel. Det har jeg gjort i denne oppskriften.
Ingredienser
Serinakaker
150 g smør/Smøremyk Rapskokos
0.5 dl honning
1 stk egg
3 dl grovmalt spelt
3 dl siktet landhvete
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du
Serinakaker
1.
Sett stekeovnen på 200 °C.
2.
Kle en stekeplate med bakepapir.
3.
Smuldre smør med mel, bakepulver og vaniljesukker.
4.
Tilsett honning og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
5.
Del deigen i to deler og rull dem ut til to pølser. Skjær pølsene i like store biter som du triller kuler av og sett kulene på stekeplaten. Klem kakene med en gaffel så du får et fint stripemønster.
6.
Pensle med eggehvite og dryss over hakkede mandler.
7.
Stekes på midterste rille i ca 10 -12 minutter til de er gyldne. Avkjøles på rist.
Senk skuldrene og nyt adventstiden med smartere julekaker. Det skal i alle fall jeg gjøre. Velbekomme!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Prøv også
-
Gyldne kakemenn
-
Havreruter
-
Julemarsipan med honning
-
Nøtter i lønnesirup