Smuldrepai med solbær

Smuldrepai med solbær er vår families solbærfavoritt.

Smuldrepai med solbær er vår families solbærfavoritt.

Ingredienser

ca. 4 porsjoner

300 g solbær (en kurv)

80 g kokosblomstsukker/rårørsukker

75 g Smøremyk Rapskokos/ smør

100 g økologisk spelt, finmalt

50 g havregryn

Slik gjør du

Smuldrepai med solbær

1.

Du trenger 4 små ildfaste porsjonsformer.

2.

Smuldre ingrediensene til deigen sammen med fingrene.

3.

Ha solbærene i små porsjonsformer og fordel smuldredeigen over.

4.

Stekes på 180gC i ca. 30 minutter til deigen er gylden.

5.

Serveres med en skje gresk yoghurt eller litt vaniljeis.

Solbær passer med overraskende mange smaker. Du kan røre solbær sammen med litt balsamikoeddik og honning og få en solbærbalsamikosaus som passer fint sammen med chevre. Du kan bruke solbær i salater sammen med appelsin eller sammen med vannmelon, eller lage en nydelig smuldrepai som her. Dette er vår absolutte solbærfavoritt.

Innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Liknende oppskrifter