Oppskrifter / Verdens beste juletorsk
Verdens beste juletorsk
Fra “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du denne nydelige oppskriften på juletorsk med bacon og erte-og spinatpurè.

Fra “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du denne nydelige oppskriften på juletorsk med bacon og erte-og spinatpurè.
Ingredienser
100-150 g frosne grønne erter (kjøp en liten pose frosne erter)
revet muskatnøtt evt. timian
0.25 dl fløte (ev. H-melk, mandelmelk eller vann)
1 ts øko grønnsaksbuljongpulver
2 håndfull ferske spinatblader eller noen puter frossen spinat
1 ss smør/ekstra virgin olivenolje
Torskefilet naturell
Bacon
Slik gjør du
1.
Gi erter og spinatputer et oppkok. Slå av kokevannet.
2.
Kjør pureen sammen med en stavmikser. Rør inn 1 ts grønnsaksbuljongpulver og 1 ss smør.
3.
Smak til med muskat, eller gjerne timian. Tilsett væske og krydder og la det hele putre litt.
4.
Salt torskefiletene godt og la de stå i 10 minutter.
5.
Skyll så filetene i rennende vann og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir.
6.
Kok opp rikelig med vann i en kjele og tilsett 2 ts salt.
7.
Legg fisken i kjelen og skru ned varmen. Vannet skal ikke koke, ettersom fisken skal ligge og trekke. La fisken trekke i ca. 10 minutter.
8.
Skjær bacon i biter og stek i en panne.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Det er fremdeles en liten trofast andel som sverger til torsk på juleaften eller i romjulen. Og med det kalde og friske vannet som torsken oppholder seg i om vinteren, er den nå ekstra fin og smakfull i kjøttet. Med tilbehør som erte- og spinatpurè, bacon og mandelpotet, er dette en klassisk oppskrift på julemiddagen som setter enkle, men gode råvarer i fokus.
Garnityr: Topp fisken med bacon og gjerne litt fersk timian. Server gjerne med kokte mandelpoteter.
Prøv også disse oppskriftene som tilbehør til julematen:
Andre oppskrifter

Bli en del av Klubb Nordstrand!
Ukesmeny og dine favoritter
Tilgang til eksklusive oppskrifter og fagartikler
Miniforedrag/Livestream hver måned
Rabatter på ulike produkter
Pris: 129,-/mnd