Oppskrifter / Waldorfsalat med vri
Waldorfsalat med vri
Min waldorfsalat er både prebiotisk og probiotisk da den har melkesyrebakterier fra både rømme og rå eplecidereddik. Salaten er rik på fargerike fiber gode melkesyrebakterier elsker. Salaten er friskere enn en klassisk Waldorfsalat og betydelig mer næringsrik. En fest for både gane, gode tarmbakterier og kropp.

Min waldorfsalat er både prebiotisk og probiotisk da den har melkesyrebakterier fra både rømme og rå eplecidereddik. Salaten er rik på fargerike fiber gode melkesyrebakterier elsker. Salaten er friskere enn en klassisk Waldorfsalat og betydelig mer næringsrik. En fest for både gane, gode tarmbakterier og kropp.
Ingredienser
2 stilker stangselleri
15 stk druer
200 g finsnittet kål
2 stk epler, i terninger
2 stk klementin, filetert i båter (evt 1 appelsin)
2 dl rømme (evt 50/50 majones og rømme)
1 ss rå eplecidereddik
1 ss rørsukker
havsalt og pepper
80 g valnøtter, grovhakket
Slik gjør du
1.
Vask og skyll grønnsaker og frukt. Skjær stangselleristilkene i skiver. Finsnitt hodekålen. Del druene i to. Skjær eplene i terninger (behold skallet på). Fileter klementinbåtene. Ha salatingrediensene i en stor bolle, bortsett fra noen får druer og litt valnøtter som du sparer til pynt. Bland godt.
2.
Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med havsalt og sort kvernet pepper. Hell dressingen over salatingrediensene og bland.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
Waldorfsalaten blir best etter noen timer i kjøleskapet. Bland den derfor i en bolle med tett lokk. Den er holdbar i kjøleskapet i 3-4 dager. Du har den over i ei fin skål og pynter den ved servering.
-
En klassisk waldorfsalat har gjerne dressing av pisket fløte og majones. Min har fått en nydelig rømmedressing. Den klassiske salaten har stangselleri, druer, eple og valnøtter. Min har fått tillegg av finsnittet kål og mandarin.
-
Jeg har mange klementiner som trenger å bli spist. Det er litt jobb å filetere små klementinbåter fri for skinn. Kjøp gjerne appelsin isteden om du vil ha det litt enklere. Begge deler blir godt.