Ostesmørbrød med moreller og sjokolade

Dette er en fantastisk kveldskos når roen senker seg etter en hektisk dag. Dette er en spennende smakskombinasjon som byr på litt sødme og mange smarte byggeklosser.

Høst av sesongens moreller og kirsebær, og nyt av flere dokumenterte helseeffekter. Det er godt kjent at kirsebær er proppfulle av kraftige gnistslokkere eller antioksidanter. Flere studier viser at de også bidrar med plantestoff med betennelsesdempende egenskaper. En undersøkelse fra 2010 viste at kirsebær kan dempe sårhet i muskler etter aktivitet (Kuehl KS et al. 2010).

Kos deg med kirsebær, moreller og andre sorte og røde bær, nyt smakene og vissheten om at de kan dempe en rekke helseplager og forebygge livsstilssykdommer ved å redusere nivået av betennelsesstoffer i kroppen din.

Varme ostesmørbrød passer kjempegodt på litt kjølige høstkvelder!

Dette trenger du

Ingredienser: (til 2 personer)

  • 1.2 dl kirsebær/moreller
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 2 skiver brie
  • 1 bit mørk sjokolade
  • 2 skiver grovt brød
  • Litt olivenolje

Slik gjør du

Sett ovnen på 230 grader.

Del morellene i halve og fjern steinene, og bland dem deretter med balsamicoeddik i en liten ildfast from. Sett formen i ovnen og la dem stå i 15-20 minutter.

I mens, skjær to brødskiver i halve og pensle litt olivenolje på den ene siden (oljesiden skal ned i pannen).

Når morellene er ferdig i ovnen, legg så brie, moreller og hakket sjokolade lagvis før du avslutter med en skive brie og den siste skiven brød.

Stek smørbrødet så i pannen til brødet er gyllent og sprøtt (ca. 2-3 minutter på hver side). Del ostesmørbrødet i to og server det gjerne med litt gresk yoghurt.

  • Tips: Har du moreller igjen? Smelt mørk sjokolade i vannbad, dypp kirsebær i sjokoladerøren og avkjøl i kjøleskapet. Vips så har du sunn hjemmelaget konfekt – nam!Sjokoladekirsebær1
Tags from the story
, , ,