Ovnsbakt gresskar med hvitløk og rosmarin

Ovnsbakt gresskar med hvitløk og rosmarin
Ovnsbakt gresskar er det perfekte tilbehøret til kalkun, lam og andre kjøttretter eller fisk

Ovnsbakt gresskar er det perfekte tilbehøret til lam nå som både gresskar og lammekjøtt er i sesong. Krydre lammekoteletter og la kjøttet bli temperert mens du tilbereder gresskaret. Eller server gresskaret sammen med en pannestekt torskefilet.

Skjær gresskarjøttet i biter, bland bitene med olivenolje og krydderurtene og gratiner i ovnen i ca 25 minutter til bitene er møre

Trenger du mer inspirasjon til hva du kan lage av gresskaret ditt? Da kan disse oppskriftene anbefales:

Ingredienser

Ovnsbakt gresskar med hvitløk og rosmarin

  • 1 kg gresskar, i terninger
  • 5 ss extra virgine olivenolje
  • ½ sitron, saften av (4-5 ss)
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 kvaster frisk rosmarin
  • chilliflak
  • havsalt og pepper

Slik gjør du

Ovnsbakt gresskar med hvitløk og rosmarin

  1. Forvarm ovnen til 180gC.
  2. Skjær gresskaret i to deler. Fjern innmat og frø. Skjær kjøttet i 2×2 cm store terninger. Ha bitene i en skål. Rør inn olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, rosmarinblader, havsalt og pepper og bland godt.
  3. Dekk en stekeplate med bakepapir. Ha gresskarbitene utover bakepapiret, uten at de ligger oppå hverandre. Bakes midt i ovnen i ca.20-25 minutter til gresskarbitene er møre.