Rå sjokolade havrebiter

Disse er både latterlig gode og latterlig enkle,- du kommer til å lage dem om og om igjen.

Du kan gjerne doble porsjonen og dele opp i biter som du har klare i fryseboksen. Kommer det gjester eller du bare har lyst på noe godt, så har du godbiten klar!

 

Ingredienser

Rå sjokolade havrebiter

  • 75 g havregryn
  • 55 g havremel
  • 1 klype salt
  • 60 ml (cirka) kokosfett
  • 1 ss lønnesirup

Fyll

  • 80 g mørk sjokolade 80%
  • 4 ss tahini/mandelsmør/peanøttsmør

Slik gjør du

Rå sjokolade havrebiter

Fyll

Kjør 55 g havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor. Bland havre, havremel og salt i en bolle, rør inn kokosfett og lønnesirup.

Dekk en brødform med bakepapir og trykk deigen ut i brødformen. Sett formen i fryseboksen i 15 min.

Brekk sjokoladen opp i biter, ha den i en ildfast skål over vannbad. Rør inn tahini/mandelsmør/peanøttsmør.

Ta frem brødformen. Ha sjokoladefyllet jevnt over, bortsett fra på endene. Endene skjæres rene, smuldres lett og strøs over sjokoladelaget. Sett formen tilbake i fryseboksen i 30 min.

Del så i passe biter og nyt! Holdbar i kjøleskapet i lufttett boks i en uke :)

Tags from the story
, , ,