Solbær passer med overraskende mange smaker. Du kan røre solbær sammen med litt balsamikoeddik og honning og få en solbærbalsamikosaus som passer fint sammen med chevre. Du kan bruke solbær i salater sammen med appelsin eller sammen med vannmelon, eller lage en nydelig smuldrepai som her. Dette er vår absolutte solbærfavoritt.
Prøv også disse smarte nytelsene når du vil kose deg med noe godt:
- Berits kaneldrømmer
- Ekte vaniljesaus til fruktsalaten
- Epleform med pecannøtter
- Sommersalat med bær
- Helt rå bærterte
- Nyt smaken av råvarer som kan beskytte mot kreft
Innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Ingredienser
Porsjoner:
Smuldrepai med solbær
- 300 g solbær (en kurv)
- 80 g kokosblomstsukker/rårørsukker
- 75 g Smøremyk Rapskokos/ smør
- 100 g økologisk spelt, finmalt
- 50 g havregryn
Slik gjør du
Smuldrepai med solbær
Du trenger 4 små ildfaste porsjonsformer.
- Smuldre ingrediensene til deigen sammen med fingrene.
- Ha solbærene i små porsjonsformer og fordel smuldredeigen over.
- Stekes på 180gC i ca. 30 minutter til deigen er gylden.
- Serveres med en skje gresk yoghurt eller litt vaniljeis.