Fra “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du oppskriften på den tradisjonelle desserten “Tilslørte bondepiker” med en liten vri. Denne varianten er med tyttebær og den smaker helt fantastisk!
Prøv også:
Ingredienser
Syltetøy:
- 3 dl tyttebær
- 3 ss kokosblomstsukker
Mandel- og havregrynblanding:
- 50 g smør
- 3 ss kokosblomstsukker
- 2 dl øko mandelmel
- 0.5 dl øko små/lettkokte havregryn
Krem:
- 3 dl fløte
- 1 ss kokosblomstsukker
Slik gjør du
Syltetøy:
- Rør sammen tyttebær og sukker slik at sukkeret blir helt løst opp
- Smelt smør i en stekepanne på middels/høy varme og rør inn sukker, mandelmel og havregryn
- Rør i noen minutter til du får frem en fin brunfarge.
- Avkjøles helt.
- Pisk sammen fløte og sukker til du får krem
- Bruk dessertglass og fyll lagvis med mandel- og havregrynblanding, så syltetøy og tilslutt krem
- Topp det hele gjerne med en kvist rosmarin