Fra “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du denne nydelige oppskriften på juletorsk med bacon og erte-og spinatpurè.
Det er fremdeles en liten trofast andel som sverger til torsk på juleaften eller i romjulen. Og med det kalde og friske vannet som torsken oppholder seg i om vinteren, er den nå ekstra fin og smakfull i kjøttet. Med tilbehør som erte- og spinatpurè, bacon og mandelpotet, er dette en klassisk oppskrift på julemiddagen som setter enkle, men gode råvarer i fokus.
Prøv også disse oppskriftene som tilbehør til julematen:
Ingredienser
Juletorsk
- 100-150 g frosne grønne erter (kjøp en liten pose frosne erter)
- revet muskatnøtt ev. timian
- ¼ dl fløte (ev. H-melk, mandelmelk eller vann)
- 1 ts øko grønnsaksbuljongpulver
- 2 håndfull ferske spinatblader eller noen puter frossen spinat
- 1 ss smør/ekstra virgin olivenolje
- Torskefilet naturell
- Bacon
Slik gjør du
Juletorsk
- Gi erter og spinatputer et oppkok. Slå av kokevannet. Kjør pureen sammen med en stavmikser. Rør inn 1 ts grønnsaksbuljongpulver og 1 ss smør. Smak til med muskat, eller gjerne timian. Tilsett væske og krydder og la det hele putre litt.
- Salt torskefiletene godt og la de stå i 10 minutter. Skyll så filetene i rennende vann og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir. Kok opp rikelig med vann i en kjele og tilsett 2 ts salt. Legg fisken i kjelen og skru ned varmen. Vannet skal ikke koke, ettersom fisken skal ligge og trekke. La fisken trekke i ca. 10 minutter.
- Skjær bacon i biter og stek i en panne.
Garnityr: Topp fisken med bacon og gjerne litt fersk timian. Server gjerne med kokte mandelpoteter.