Verdens beste juletorsk

Fra “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du denne nydelige oppskriften på juletorsk med bacon og erte-og spinatpurè.

Fra “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand får du denne nydelige oppskriften på juletorsk med bacon og erte-og spinatpurè.

Ingredienser

100-150 g frosne grønne erter (kjøp en liten pose frosne erter)

revet muskatnøtt evt. timian

0.25 dl fløte (ev. H-melk, mandelmelk eller vann)

1 ts øko grønnsaksbuljongpulver

2 håndfull ferske spinatblader eller noen puter frossen spinat

1 ss smør/ekstra virgin olivenolje

Torskefilet naturell

Bacon

Slik gjør du

1.

Gi erter og spinatputer et oppkok. Slå av kokevannet.

2.

Kjør pureen sammen med en stavmikser. Rør inn 1 ts grønnsaksbuljongpulver og 1 ss smør.

3.

Smak til med muskat, eller gjerne timian. Tilsett væske og krydder og la det hele putre litt.

4.

Salt torskefiletene godt og la de stå i 10 minutter.

5.

Skyll så filetene i rennende vann og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir.

6.

Kok opp rikelig med vann i en kjele og tilsett 2 ts salt.

7.

Legg fisken i kjelen og skru ned varmen. Vannet skal ikke koke, ettersom fisken skal ligge og trekke. La fisken trekke i ca. 10 minutter.

8.

Skjær bacon i biter og stek i en panne.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Det er fremdeles en liten trofast andel som sverger til torsk på juleaften eller i romjulen. Og med det kalde og friske vannet som torsken oppholder seg i om vinteren, er den nå ekstra fin og smakfull i kjøttet. Med tilbehør som erte- og spinatpurè, bacon og mandelpotet, er dette en klassisk oppskrift på julemiddagen som setter enkle, men gode råvarer i fokus.

Garnityr: Topp fisken med bacon og gjerne litt fersk timian. Server gjerne med kokte mandelpoteter.

Prøv også disse oppskriftene som tilbehør til julematen:

Andre oppskrifter