Oppskrifter

Sjokoladeiskrem med daddelkaramellsaus – Berit Nordstrand

Skrevet av Berit Nordstrand | 09.nov.2023 09:11:15

Jeg og min mamma pleide å lage sild sammen til jul. Jeg spiste den ikke når jeg var liten, men nå er sennepssild en påleggsfavoritt hele året. Jeg spiser den gjerne sammen med litt hakket rå rødløk og persille.

Prøv denne superenkle varianten du også. Den behøver bare stå ett døgn på glass før den kan serveres. Jeg lover deg – sennepssild a la Nordstrand er ren magi for både gane og kropp!

Prøv også disse oppskriftene:

 

Ingredienser

Sennepssild a la Nordstrand

  • 6 fileter spekesild (2 pakker vakumpakket filet, totalt 440g)
  • 1 gul løk, i skiver
  • 150 g majones
  • 6 ss sterk sennep
  • 1 bunt (5 ss) fersk dill, hakket
  • 2 ss rå eplecidereddik
  • 2 ss rå honning
  • sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

Sennepssild a la Nordstrand

  1. Legg spekesildfiletene i vann en halvtime.
  2. Skjær filetene i passe biter til å ha på brødskiven.
  3. Lunk honningen litt i vannbad så den blir flytende (ikke varm) og rør sammen eddik og honning.
  4. Bland majones med sennep, dill og honninglake. Smak til med pepper. Juster eventuelt med litt mer eddik eller honning etter smak.
  5. Skjær løken i skiver, og legg løk og sild lagvis i et glass med sennepssaus mellom lagene. Rør litt slik at saus, sennepp og sild blandes og sett lokket på. Oppbevares i kjøleskap.