Dette er fastfood på øverste hylle. Silden fanger du rett fra glasset. Pannekakene er sammenrørt og stekt i en fei. Er det noe i ordtaket «av sild blir du snill»?
Denne nydelige og tradisjonsrike retten er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok“, skrevet av Kjartan Skjedle og meg.
Prøv også disse oppskriftene:
- Tomatisert fiskegryte med dill
- Kremet fiskesuppe
- Råmarinert fisk
- Råmarinert torsk med quinoapannekaker
TIPS! Størsteparten av næringsstoffene i poteter ligger i skallet. Tilbered poteter med skall, men vask dem grundig i forkant. Velg gjerne små poteter, så får du mest mulig skall i forhold til stivelsesrik kjerne.
Ingredienser
Porsjoner:
Sild
- 400 g sursild
- 6 skiver bacon, ca. 100 g, i terninger
Potetpannekaker
- 600 g mandelpoteter med skall, skåret i biter
- 1 egg
- 1 løk, finhakket
- salt og pepper
- 4 ss klaret smør
Dressing
- 100 g rømme
- 50 g økologisk cottage cheese
- 2 ss olivenolje
- 2 ts grov sennep
- 1 ts honning og skall av ½ økologisk sitron
Salat
- 1 pose babyspinat, 65 g
- 6 egg
Slik gjør du
Sild
- Server porsjonsvis på middagstallerkener; potetpannekake, sildesalat toppet med bacon og eggeplommer.
Potetpannekaker
- Kjør rå potetbiter i kjøkkenmaskin til mos.
- Tilsett egg.
- Vend inn løk, salt og pepper.
- Stek dem i panne i klaret smør.
Dressing
- Rør sammen ingrediensene i god tid og la dem få trekke i romtemperatur en god stund før servering.
Salat
- Kok eggene akkurat passe harde, 8–9 minutter. Skyll og tørk spinaten.
- Vend sildebiter i salaten. Hakk eggehvitene og ha over sammen med rømmedressing.
- Sprøstek bacon og dryss over toppen sammen med kokte, revne eggeplommer.