Sild og potetpannekaker

Tradisjonsmat på sitt beste!

Dette er fastfood på øverste hylle. Silden fanger du rett fra glasset. Pannekakene er sammenrørt og stekt i en fei. Er det noe i ordtaket «av sild blir du snill»?

Denne nydelige og tradisjonsrike retten er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok“, skrevet av Kjartan Skjedle og meg.

Prøv også disse oppskriftene:

TIPS! Størsteparten av næringsstoffene i poteter ligger i skallet. Tilbered poteter med skall, men vask dem grundig i forkant. Velg gjerne små poteter, så får du mest mulig skall i forhold til stivelsesrik kjerne.

Ingredienser

Porsjoner:

Sild

  • 400 g sursild
  • 6 skiver bacon, ca. 100 g, i terninger

Potetpannekaker

  • 600 g mandelpoteter med skall, skåret i biter
  • 1 egg
  • 1 løk, finhakket
  • salt og pepper
  • 4 ss klaret smør

Dressing

  • 100 g rømme
  • 50 g økologisk cottage cheese
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts grov sennep
  • 1 ts honning og skall av ½ økologisk sitron

Salat

  • 1 pose babyspinat, 65 g
  • 6 egg

Slik gjør du

Sild

  1. Server porsjonsvis på middagstallerkener; potetpannekake, sildesalat toppet med bacon og eggeplommer.

 

Potetpannekaker

  1. Kjør rå potetbiter i kjøkkenmaskin til mos.
  2. Tilsett egg.
  3. Vend inn løk, salt og pepper.
  4. Stek dem i panne i klaret smør.

Dressing

  1. Rør sammen ingrediensene i god tid og la dem få trekke i romtemperatur en god stund før servering.

Salat

  1. Kok eggene akkurat passe harde, 8–9 minutter. Skyll og tørk spinaten.
  2. Vend sildebiter i salaten. Hakk eggehvitene og ha over sammen med rømmedressing.
  3. Sprøstek bacon og dryss over toppen sammen med kokte, revne eggeplommer.