Oppskrifter / Sjokoladeiskrem med daddelkaramellsaus
Sjokoladeiskrem med daddelkaramellsaus
Oppskrift i samarbeid med Wilfa / Denne iskremen er både melkefri, vegansk og Omstart30-vennlig. Isen har en rik smak av kokos, vanilje og kakao, med en naturlig sødme fra de overmodne bananene. Den toppes med en nydelig, varm daddelkaramellsaus og serveres gjerne i glutenfri krumkaker.
Oppskrift i samarbeid med Wilfa / Denne iskremen er både melkefri, vegansk og Omstart30-vennlig. Isen har en rik smak av kokos, vanilje og kakao, med en naturlig sødme fra de overmodne bananene. Den toppes med en nydelig, varm daddelkaramellsaus og serveres gjerne i glutenfri krumkaker.
Ingredienser
Iskrem
1 boks Yokos Vanilje (eller annen plantebasert yoghurt med vaniljesmak)
400 ml fullfeit kokosmelk
2 stk overmodne bananer, most
2 ts vaniljepulver
3 ss kakao (etter smak)
Daddelkaramellsaus
1 kopp dadler, uten stein og hakket
1 kopp fullfeit kokosmelk (eller fløte om du vil)
0.5 ts vaniljepulver
0.25 ts salt
2 s vegansk smør / øko smør / klaret smør
Slik gjør du
Iskrem
1.
Mos bananene godt med en gaffel eller bruk en stavmikser/blender så de blir helt glatte.
2.
Bland sammen kokosmelk, Yokos vanilje, vaniljepulver, moste bananer og kakao i en stor bolle og rør godt.
3.
Hell blandingen i ismaskinen og kjør i henhold til maskinens instruksjoner. Dette tar vanligvis rundt 20-25 minutter til den er kremet. I mellomtiden begynner du på daddelkaramellsausen
Daddelkaramellsaus
1.
Fjern steinene og hakke dadlene i små biter. Bløtlegg i varmt vann i 15-20 minutter hvis de er harde, og slå av vannet.
2.
Ha de hakkede dadlene i en kjele, sammen med kokosmelk og varm opp på middels varme under omrøring.
3.
Når blandingen begynner å småkoke, reduser varmen til lav og lar det småkoke i 10-15 minutter, eller til dadlene er helt myke.
4.
Ta kjelen av varmen, og tilsett vaniljepulver, salt, og vegansk smør. Rør godt til smøret er helt smeltet og blandingen er jevn.
5.
For en glattere saus, kan du kjøre den jevn med en stavmikser. Dette steget er valgfritt, og du kan hoppe over det hvis du foretrekker en litt mer chunky saus
6.
Dander iskremen i en skål eller krumkake, hell den varme daddelkaramelsausen over iskremen og topp med litt siktet kakao. Nam!
Tips:
Jeg bruker Wilfa Vanilla sin iskremmaskin. Da er det bare å røre sammen røren og helle i iskremmaskinen, så lager isen seg helt selv!
- Perfekt juledessert når man begynner å bli litt lei av de mektige dessertene.
- Server i iskremkjeks eller i hjemmelagde krumkakeskåler.