Rødkål

Prøv denne nydelige rødkålen som tilbehør til ribbemiddagen på julaften, og nyt smaksrikdommen fra rødvin, fiken, nellik, kanel og rosiner. Kok rødkål i dobbel porsjon, frys ned i porsjonsposer og du har nydelig rødkål til kjøttmiddager gjennom hele vinteren.

Prøv denne nydelige rødkålen som tilbehør til ribbemiddagen på julaften, og nyt smaksrikdommen fra rødvin, fiken, nellik, kanel og rosiner. Kok rødkål i dobbel porsjon, frys ned i porsjonsposer og du har nydelig rødkål til kjøttmiddager gjennom hele vinteren.

Ingredienser

0.167 kg rødkål

0.333 epler med skall, skåret i båter

0.333 dl rødvin

0.167 dl rødvinseddik

0.333 dl appelsinjuice

0.167 dl rosiner

0.167 dl tørkede fiken - i strimler

0.667 nellik

0.167 liten kanelstang

0.167 løk

16.667 g ribbefett/smør/ Smøremyk rapskokos

0.417 dl kyllingkraft/vann (evt. grønnsakskraft)

0.167 ts salt

0.042 ts nykvernet peppet

honning (evt. kokosblomstsukker)

Slik gjør du

1.

Kutt rødkålen fint i strimler.

2.

Ha kål, eplebåter, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering i minst 1 time (gjerne over natten).

3.

Fres finhakket løk i ribbefett/smør/Smøremyk, tilsett rødkål med marinade og kraft/vann. La dette småputre til kålen er ferdig kokt og væsken er redusert.

4.

Smak til med salt, pepper og litt sødme fra honning.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Visste du at nettopp rødkål er en super antioksidantkilde gjennom sin rikdom av C-vitamin og gnistslokkende polyfenoler? Lillafargen, polyfenolet anthocyanin, kan redusere nivået av kroniske betennelsesstoffer i kroppen din.

Rå rødkål kan bidra med 196,5mg polyfenoler/100g kål, mens hodekål kommer med beskjedne 45mg. Nivået av vitamin C, som slokker gnister fra forbrenningen din (antioksidant), er også 6-8 ganger høyere i rødkålen.

Så bruk litt mer rødkål også ellers i året. Den kan brukes til langt mer enn tradisjonell “rødkål”.

Andre oppskrifter