Prøv denne nydelige rødkålen som tilbehør til ribbemiddagen på julaften, og nyt smaksrikdommen fra rødvin, fiken, nellik, kanel og rosiner.
Visste du at nettopp rødkål er en super antioksidantkilde gjennom sin rikdom av C-vitamin og gnistslokkende polyfenoler? Lillafargen, polyfenolet anthocyanin, kan redusere nivået av kroniske betennelsesstoffer i kroppen din.
Rå rødkål kan bidra med 196,5mg polyfenoler/100g kål, mens hodekål kommer med beskjedne 45mg. Nivået av vitamin C, som slokker gnister fra forbrenningen din (antioksidant), er også 6-8 ganger høyere i rødkålen.
Så bruk litt mer rødkål også ellers i året. Den kan brukes til langt mer enn tradisjonell “rødkål”.
- Har du rødkål til overs så prøv denne nydelige rødkostsalaten.
- Kålsalat med ristede mandler
- Waldorfsalat til kodtbordet
- Gratinert blomkål
- Sjokolademousse med honning
Ingredienser
Porsjoner:
Rødkål
- 1 rødkål, ca. 1 kg
- 2 epler med skall, skåret i båter
- 5 dl rødvin
- 2 dl rødvinseddik
- 5 dl appelsinjuice
- 1 dl rosiner
- 1 dl tørkede fiken - i strimler
- 4 nellik
- 1 liten kanelstang
- 1 løk
- 100 g ribbefett/smør/Smøremyk rapskokos
- 5 dl kyllingkraft/vann
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet peppet
- 1 ss honning
Slik gjør du
Rødkål
- Kutt rødkålen fint i strimler.
- Ha kål, eplebåter, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering i minst 1 time (gjerne over natten).
- Fres finhakket løk i ribbefett/smør/Smøremyk, tilsett rødkål med marinade og kraft/vann. La dette småputre til kålen er ferdig kokt og væsken er redusert.
- Smak til med salt, pepper og litt sødme fra honning.