Oppskrifter

Avokadoispinner

Ja til is! Kalde nytelser kan gi fantastiske smaksopplevelser og gode minner. De kan også gi kroppen byggeklosser.

Her får du en oppskriften på nydelig avokadoispinner. Nyt denne smarte iskremen som kommer med en rund, mild og fyldig smakskombinasjon av bl.a. kokos, sitrus og avokado. Dette er en kald nytelse du kan unne deg hver eneste dag om du vil.

Avokado er en næringsbombe, rik på smarte byggeklosser til kroppen. Spiser du to spiseeskjer avokado, får du faktisk i deg omkring 20 vitaminer og mineraler.

Avokado gir et flott tilskudd av vitamin B6 og vitamin B9 til B-gjengen (B6-B9-B12) i cellefabrikkene dine. Den bidrar med gnistslokkende C-vitaminer og E-vitaminer, fiber og blodtrykkssenkende kalium og magnesium. Avokadoen er også en flott kilde til vitamin K1, som behøves for koagulering av blodet når blødninger skal stanses og som råvare når de hjelpsomme bakteriene i tarmen din skal produsere vitamin K2 som forbrukes når kroppen bygger sterke bein og tenner. Kort oppsummert – sikre deg 1/2-1 avokado hver dag!

Er du like glad i avokado som jeg er, så anbefaler jeg denne nydelige avokadodipen som du kan bruke som dip til grønnsaksstaver (agurk, gulerot, paprika, stangselleri, kålrot, blomkålbuketter, brokkolibuketter osv.) eller til småbiter av hjemmelaget knekkebrød.

 

 

Ingredienser

Avokadoispinner

  • 1 godt moden avokado
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 ss øko lønnesirup
  • 1 lime, saften av
  • 1 klype havsalt
  • 2 ss revet kokos

Slik gjør du

Avokadoispinner

  1. Ha avokado, kokosmelk, honning og sitron i en blender. Kjør på full hastighet til du har en
  2. jevn masse. Hell iskremrøren i små pappbeger og frys i 40 minutter. Sett ispinner i
  3. iskremen, strø revet kokos og frys videre i 4-5 timer.

Server i pappbegrene slik at hver enkelt kan ta av pappbegeret når man forsyner seg.