Oppskrifter

Forkjølelses-shot

I disse influensatider er det ikke bare god håndhygiene, hosting i albuen og vaksinering som kan beskytte oss mot leie virus.

Vi kan hjelpe forsvarsstyrken av snille bakterier i magen og hæren av immunceller i blodårer og vev ved å tilføre rikelig at råvarer de trenger i kampen.

Immuncellene trenger mange ulike byggeklosser og levende plantestoff tilført for å yte maksimalt for oss. Når kampen er vunnet skal betennelsesødeleggelsene ryddes opp – en aktiv prosess som matgrep også kan styrke. Utrolig flott at vi kan kose oss med nydelige smaker fra næringsrik mat som samtidig bedrer vår motstand mot både virus, bakterier, betennelsesplager og kreft.

Levende plantestoffer fremmer også veksten av snille bakterier i tarmen. Mange ulike typer plantestoff virker i tillegg som antioksidanter, idet de slokker gnister eller frie radikaler fra forbrenningen i alle kroppens celler. Når immunceller bekjemper virus og bakterier øker produksjonen av slike gnister som må slokkes fortløpende.

Ved å spise flere fargerike grønnsaker, urter og bær kan vi beskytte skjøre fettsyrer, DNA og enzymer mot gnistskade, og styrke innsatsstyrken til hæren av immunceller. Velg gjerne bittersmak f.eks. i grønnkål fremfor søtsmak, da plantenes immunstoff finnes rikelig i bittersmaken.

Historien om Leukocytten Luke ble til for å motivere min egne barn til å spise mat som styrker immunforsvaret, særlig hvis de først var syke.

 

Ingredienser

Forkjølelses-shot

  • 3 store blader grønnkål
  • 1 liten potte persille
  • en halv agurk
  • 2 epler
  • 1 sitron, saften av denne
  • 1 tommelstor bit ingefær, revet
  • 1 krm kayennepepper, eller mer etter smak
  • 0.5 l vann

Slik gjør du

Forkjølelses-shot

  1. Bland alle ingrediensene i en blender.
  2. Kjør på full hastighet i 2-3 minutter.
  3. Spe med mer vann om du ønsker en tynnere konsistens.
  4. Oppskriften gir 1 liter ren, grønn nytelse