Oppskrifter

Gammeldags jordbæris

En smak av sommer!

Denne iskremoppskriften er ekte god gammeldags vaniljeis. Server den som vaniljeis eller tilsett smaken av de bærene du måtte ha i hus. Nå som det er sesong for jordbær, så har jeg laget jordbæris. Når bringebærene modnes så prøv bringebær, og i blåbærsesongen smaker det himmelsk med blåbær. Bare fantasien setter grenser. Denne oppskriften gir ca.1 liter herlig iskrem.

Prøv også:

 

Ingredienser

Gammeldags jordbæris

  • 2 dl helmelk (alt. mandel,- havre- eller kokosmelk)
  • 3 dl kremfløte (alt. kokosfløte)
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 5 eggeplommer
  • 1 knivsodd salt
  • 500 g jordbær, renset (+ 10-15 hele jordbær til dandering)
  • 0.5 dl honning

Slik gjør du

Gammeldags jordbæris

  1. Rens bærene.
  2. Grovhakk halvparten og mos halvparten.
  3. Varm opp melk, fløte, vaniljestang og vaniljefrø i en gryte til rett under kokepunktet.
  4. Ha eggeplommene i en bolle.
  5. Hell den varme væsken i en tynn stråle langsomt i eggeplommene mens du pisker kraftig.
  6. Ha blandingen tilbake i gryta.
  7. Varm opp på lav varme til blandingen begynner å tykne.
  8. Rør kontinuerlig.
  9. Avkjøl blandingen til den er lunken.
  10. Rør inn honningen.
  11. Rens bærene og mos halvparten.
  12. Ha fløteblandingen, de grovhakkede bærene og bærpureen i en iskremmaskin.
  13. Kjør iskremmaskinen til iskremen er passe stiv.
  14. Har du ikke iskremmaskin, så frys iskremen i en fryser, men rør i iskremen hver halvtime.

Anrett iskremen i porsjonsglass sammen med skiver av friske jordbær.

TIPS: når du skal måle opp honning i et desilitermål, så smør desilitermålet med olivenolje først så slipper honningen lett taket når du skal helle den over i iskremblandingen