Oppskrifter

Grønn ertestuing

Herlig grønn ertestuing - en magisk fargeklatt og et smart tilbehør på tallerkenen til både ribbe, juleskinke og lutefisk.

Vil du lage ertestuing og servere umiddelbart, så er løsningen en grønn ertestuing eller ertepurè av frosne grønne erter. En magisk fargeklatt og et smart tilbehør på tallerkenen til både ribbe, juleskinke, juletorsk og lutefisk.

De grønne ertene er nydelige på smak, og har en sødme som gjør ertepureen spesielt egnet for de minste. Lager du ertepurè så får de i seg flere erter enn om du serverer dem hele. Smøret i ertepureen øker opptaket av plantestoffer fra ertene i kroppen din. Erter kommer med et rikt utvalg plantestoffer.

En studie fra Mexico City (Hernandez-Ramirez 2009) viste at et daglig inntak av grønne erter og andre belgfrukt (linser, bønner), er assosiert med betydelig lavere risiko for magekreft. Og hvor mye erter må til? Et daglig inntak av polyfenolen coumestrol på 2 mg eller mer, eller så lite som 0,5dl grønne erter.

  • Hernández‐Ramírez, R. U. et al. Dietary intake of polyphenols, nitrate and nitrite and gastric cancer risk in Mexico City. International Journal of Cancer,2009, 125(6), 1424-1430.

Prøv også

 

Ingredienser

porsjoner

Grønn ertestuing

  • 1 pakke frosne grønne erter
  • 2 dl vann
  • 1 ts øko buljongpulver
  • 4 ss smør
  • 0.5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Grønn ertestuing

  1. Kok opp de frosne ertene i vann og buljong.
  2. Slå ut halvparten av kokevannet. Mos ertene med stavmikser eller i foodprocessor. Småkok til vannet er dampet inn.
  3. Tilsett smør og smak til med pepper.