Oppskrifter

Jordbær Caprese salat

Jordbær Caprese salat er nydelig til det meste du legger på grillen i sommer eller den kan nytes alene som forrett.

Klassisk capresesalat betyr tomat, mozarella og basilikum. Men hvorfor ikke tilsette smaken av friske jordbær også? Jordbær og tomat smaker nemlig aldeles nydelig sammen.

Det er flott å velge usprøytede eller økologiske jordbær om du finner dem når jordbærsesongen etter hvert starter. Kanskje du kan Google etter en øko leverandør og kjøpe inn i stort i sesong for så å fryse ned? Det bruker vi å gjøre i min familie.

Jordbær Caprese salat er nydelig til det meste du legger på grillen i sommer eller den kan nytes alene som forrett.

Prøv også:

 

Ingredienser

porsjoner

Jordbær Caprese salat

  • 20 jordbær (1/2 kurv)
  • 250 g cherrytomater
  • 8 hakkede basilikumblader
  • 200 g mozarella (1 stor kule)
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje
  • 2 ss ekte balsamikoeddik
  • kvernet havsalt og kvernet sort pepper etter smak

Slik gjør du

Jordbær Caprese salat

  1. Skyll og skjær tomat og jordbær passende biter.
  2. Legg det på et fat.
  3. Skjær eller riv mozarellaen i passe biter.
  4. Ha ost og hakket basilikum over tomat-og jordbærblandingen.
  5. Ringle over godt med olivenolje over og drypp litt balsamikoeddik på.
  6. Dryss over kvernet havsalt og sort pepper.
  7. Hakk basilikumbladene og dryss disse på toppen.