Oppskrifter

Ostekake

Med ønske om en kjempeflott 17. mai feiring til dere alle!

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Jeg har laget en oppskrift på en nydelig ostekake som smaker himmelsk, som er enkel å lage og som ikke krever steking. Det er flott å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken.

Denne kaken skaper begeistring både hos liten og stor hjemme hos oss. Håper den faller i smak hos deg også!

Prøv også disse kakefavorittene:

Innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Bunn

  • 1 pose Berit Nordstrand granola (300g)
  • 125 g Smøremyk Rapskokos
  • 1 ts kanel

Ostefyll

  • 300 g Philadelphia smøreost evt. en annen naturell ost
  • 4 plater gelatin
  • 4 ss H-melk/kremfløte
  • 0.5 dl honning
  • 1 sitron, kun saften

Slik gjør du

Bunn

  1. Ha granola (unntatt 2 ss som du skal pynte med) og smeltet Smøremyk i en kjøkkenmaskin og visp det godt sammen.
  2. Kle kakeformen i bunnen med bakepapir. Bruk en springform 22-24cm
  3. Trykk kakebunnmassen ut i formen.

Ostefyll

  1. Del sitronen i to og skvis ut saften.
  2. Pisk sammen honning og Philadelphiaost i en bolle til det blir mykt, og visp inn sitronsaften.
  3. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca 5 min.
  4. Varm 4 ss H-melk/kremfløte lunken i en liten kjele, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem inn i melken.
  5. Rør gelatinenmelken sammen med osteblandingen.
  6. Fordel røren over kjeksbunnen i springformen.
  7. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 3-4 timer eller til kaken har satt seg.
  8. Når kaken er klar, ta kaken ut av formen og over på et kakefat. Jeg klipper av bakepapiret rundt kakebunnen og lar det bare være på.
  9. Pynt ostekaken med litt granola, friske bær og blader av sitronmelisse.