Oppskrifter

Plukkfisk av fiskerester

Restemiddag på sitt beste!

Da jeg var liten var det fast takst med hjemmelaget fiskegrateng, fiskesuppe eller plukkfisk og bacon for å få utnyttet fiskerester fra middagen. Jeg har tatt med meg samme tradisjon og mine barn elsker å få servert plukkfisk to dager etter en saltbakt rundfisk av ørret eller lettsaltet torsk. Nå som den ene etter den andre flytter ut og begynner å studere, så ønsker de seg noen enkle middagsretter for to så de kan gjenskape barndommens matminner.

Prøv også:

 

Ingredienser

porsjoner

Hvitsaus

  • 3 ss smør/ Smøremyk rapskokos
  • 3 ss øko spelt/emmer/landhvete
  • 3 klyper mineralsalt

Plukkfisk av fiskerester

  • 100 g fiskerester
  • 50 g bacon, stekt i tynne strimler
  • 1 stor gulrot, revet
  • 2 håndfull grønnkål, finsnittet og pannestekt
  • 4 småpoteter med skall, pannestekt eller dampet på rist

Slik gjør du

Hvitsaus

  1. Smelt smøret og rør inn melet.
  2. Spe med melk og tilsett salt.
  3. La småputre i 5-10 minutter.
  4. Rør inn mer melk om sausen blir for tykk. Den blir det om den står litt. Du kan gjerne også smake til med litt revet muskatnøtt om du vil.

Plukkfisk av fiskerester

  1. Legg potetene på rist i en kjele og damp dem møre.
  2. Finsnitt grønnkålen og pannestek den på middels temperatur til den blir sprø. Evt.ovnsbak (link grønnkålkrisp).
  3. Stek baconet og sett det til side.
  4. Riv guleroten.
  5. Lag så den hvite sausen.
  6. Rør fiskerestene inn i sausen eller varm dem i vannbad og slå sausen over ved servering. Sistnevnte blir litt mer delikat med rød fisk, mens torsken holder seg i fine stykker om den varmes i sausen.
  7. Dander så plukkfisken (fisk i hvit saus) på en varm tallerken med småpoteter, revet gulrot, grønnkålcrisp og bacon.

Bon appetitt!