Oppskrifter

Sei med knuste poteter i eggesmør

Dette er en finfin måte å servere fiskemiddagen på - også for de yngste som mener at de ikke liker fisk.

Kan jeg friste med en enkel oppskrift på en smaksrik middag med sei?  Selv om hvit fisk som torsk og sei er fattig på omega-3, så må du ikke bytte den ut med fete fiskeslag. Du trenger både fet og mager fisk, fordi den magre fisken gir deg jod og vitamin D. I tillegg viser studier at proteiner fra mager fisk både forebygger overvekt og type2-diabetes.

Sei er en bærekraftig fisk. Den er allsidig og kan både kokes, grilles og bakes i ovn. Det er litt morsomt hjemme hos oss med seien, fordi Mathea(8) sier hun ikke liker fisk, men at sei er godt. Hun liker den både pannestekt og som seibiff med løk. Prøv sei med knuste poteter og eggesmør. Kanskje kan det bli en ny favoritt? For at kroppen skal få alt den behøver av byggeklosser fra fisken, er det flott å ha fisk 2-3 ganger i uken. Prøv også:

Dette er en nydelig middag for deg som ønsker å oppnå et lavere blodtrykk og en bedre hjertehelse, eller ganske enkelt bare vil kose deg samtidig som du gir cellefabrikkene dine etterlengtede byggeklosser i form av jod og selen, fiskeprotein og omega-3.

 

Ingredienser

porsjoner

Sei med knuste poteter i eggesmør

  • 600 g seifilet
  • salt
  • 1 ss olivenolje
  • 600 g mandelpoteter
  • 4 egg
  • 180 g smør
  • 1 liten purre i skiver
  • 1 beger karse

Råkost

  • 8 gulerøtter
  • 2 epler
  • saft av 1/2 øko sitron

Slik gjør du

Sei med knuste poteter i eggesmør

  1. Kok potetene i lettsaltet vann med skallet på.
  2. Sil av vannet og tørk potetene i kjelen.
  3. Mos potetene med en gaffel.
  4. Legg fisken i en smurt ildfast form og dryss på salt og drypp over olje
  5. Stek fisken i ovenen under lokk eller aluminiumsfolie i 6-7 minutter til fisken flaker seg
  6. Kok eggene i 7-8 minutter og avkjøl dem i kaldt, rennende vann
  7. Skrell eggene og mos dem.
  8. Smelt smøret i en kaserolle. Rør i eggene og purreløkskivene.
  9. Kok opp smør- og eggeblandingen og bland i potenene.
  10. Legg fisken oppå potetmassen i eggesmøret.
  11. Dryss over karsen.

Råkost

  1. Riv gulerøtter og epler.
  2. Vend inn sitronsaft og server til.