Søtpotetchips og rømmedip

Prøv nydelig søtpotetchips som tilbehør til grillmaten

Prøv nydelig søtpotetchips som tilbehør til grillmaten

Ingredienser

Søtpotetchips og rømmedip

1 stk søtpotet (ca. 400g)

1 ss olivenolje

havsalt og sort pepper

1 ts timian (tørket)

Rømmedip

4 ss rømme

1 stk finhakket hvitløksfedd

1 ss finhakkede friske urter eks. timian

Slik gjør du

Søtpotetchips og rømmedip

1.

Forvarm ovnen til 200 gC

2.

Skrubb søtpotetene og skjær dem i tynne skiver med en skarp kniv eller en mandolin

3.

Kle et stekebrett med bakepapir og legg skivene utover enkeltvis på stekebrettet.

4.

Pensle skivene med olje og strø litt krydder over dem. Vær forsiktig med saltet.

5.

Stekes i 10-12 minutter, ta ut stekebrettet, snu skivene og krydre på den andre siden.

6.

Sett brettet tilbake i ovnen og stek i nye 10-12 minutter. Steketiden varierer ut ifra tykkelsen på skivene.

7.

Stek så neste porsjon på samme måte, evt. stek den andre brettet mens du snur og krydrer de første skivene. Du kan også steke begge brettene samtidig på varmluft. Det krever litt kortere steketid, så følg med.

8.

Chipsene er ferdige når midten er myk og gylden brun, og kantene er sprø.

9.

Ha chipsene over i en skål og server mens de er varme.

10.

Oppskriften holder til to stekebrett.

Rømmedip

1.

Finhakk urtene og hvitløk og bland alle ingrediensene sammen.

2.

TIPS: varier hvilke krydder du bruker i tillegg til havsalt. Prøv pepper, cayennepepper, paprika, rosmarin, karri med mer.

Hvorfor ikke tilberede litt søtpotetchips som tilbehør til grillmaten? Mens kjøttet tempereres eller marineres og venter på at grillen skal bli varm, så kan du tilberede både chips og salat. De blir ikke like sprø som potetgull, men de er supergode som tilbehør til både kjøtt og fisk, eller som en liten forrett sammen med litt god rømmedip og en enkel salat.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter